Wervingscampagne succesvol: acht nieuwe brandweervrijwilligers van start

SLIEDRECHT Sliedrecht is acht brandweervrijwilligers rijker. Dit is het mooie resultaat van een gezamenlijke campagne om Sliedrechters enthousiast te krijgen voor deze belangrijke vrijwilligerstaak. Met de inzet van de nieuwe vrijwilligers is Sliedrecht weer een stukje veiliger.

Met onder andere een wervingsvideo op social media - waarin Sliedrechtse brandweervrijwilligers de hoofdrol speelden - zijn inwoners enthousiast gemaakt voor het werk van de brandweer. Jan Huisman, postcommandant brandweerkazerne Sliedrecht: ,,De brandweerpost Sliedrecht heeft de samenwerking met de gemeente Sliedrecht in deze campagne als heel prettig ervaren. Het resultaat mag er ook zijn. Er gaan binnenkort zes mensen starten met de opleiding als brandweerman. Daarnaast zijn er twee mensen aangenomen die al over een diploma beschikken. Het doel was acht vrijwilligers te werven en dat is ons gelukt. Het korps is heel blij met dit resultaat."

Bij de brandweer in Sliedrecht zijn 31 brandweermensen werkzaam die zich met hart en ziel inzetten voor hun medemens in het dorp. Het korps bestaat volledig uit vrijwilligers. Zij leveren dag en nacht een bijdrage aan de veiligheid in Sliedrecht.