Wethouder Visser oogst lof met Sociale Visie

SLIEDRECHT Wethouder Hanny Visser werd dinsdagavond bedolven onder de complimenten voor haar Beleidsstuk Sociale Visie 2016-2020. Oppositiepartij het CDA sprak zelfs van ,,misschien wel de beste nota" die de fractie onder ogen had gekregen.

,,Als oppositiepartij zit je in de raad om beleidsstukken nog mooier te maken en bij te sturen waar nodig. Maar in dit stuk konden we écht niets vinden waar iets op aan te merken valt", sprak fractievoorzitter van het CDA Ton Spek lovend. ,,Bij het CDA houden we meer van Playmobil dan van Lego", ging hij beeldend verder. ,,Bij Lego gaat het om steentjes en bouwen. Belangrijk, maar nu komen eindelijk de poppetjes erbij. Nu gaat het over de inwoners van ons dorp en daar doe je het voor."

,,Voor u staat een stralende wethouder", reageerde Hanny Visser op de complimenten. ,,Maar daarbij kijk ik meteen naar de publieke tribune hier in de raadszaal. Daar zitten de betrokkenen uit het werkveld - vrijwilligers, professionals en inwoners - die hier met samen met ons hard aan hebben gewerkt."

De enige partij die tegen de complimentenstroom in zwom was de VVD, die de nota een ,,geitenwollensokkenstuk" noemde.