• Archief BDUmedia

Wilhelmus tijdelijk naar 'de Groen' wegens lekkend dak

SLIEDRECHT De muziekkorpsen van Wilhelmus moeten tijdelijk verhuizen naar de voormalige Groen van Prinstererschool. Het dak van het eigen clubgebouw is door lekkage dermate aangetast dat het zo spoedig mogelijk moet worden vervangen.

Dat advies heeft voorzitter Nicole Boer begin deze week te horen gekregen van experts. ,,Het is niet zo dat het nu elk moment naar beneden kan komen", benadrukt ze, ,,maar ik neem geen enkel risico en wil zo snel mogelijk met de vervanging van het dak beginnen."

Om de repetities van Wilhelmus door te kunnen laten gaan zocht ze hulp bij wethouder Hanny Visser. Die zegde haar dezelfde dag nog ondersteuning toe in de vorm van alternatief onderdak. Deze week krijgt Boer de sleutel al van 'de Groen'.

Financiële strop

Daarmee is ze echter nog niet uit de zorgen. ,,We hebben nu een peperduur akoestisch dak liggen van destijds 60.000 euro. Ik heb nog geen begroting van een nieuw dak, maar dat het flink in de papieren gaat lopen is wel zeker."

De vereniging had een potje voor dergelijke onverwachte tegenslagen, maar die was juist de laatste maanden opgebruikt aan andere onderhoudswerkzaamheden, zoals een verfbeurt en nieuwe toiletten. ,,En dus zitten we met een probleem", zegt Boer, voor wie een contributieverhoging onbespreekbaar is. ,,Het lidmaatschap moet ten alle tijden voor iedereen betaalbaar blijven."

Boer is van plan diverse acties op te zetten. ,,Er zijn nog geen concrete plannen want het slechte nieuws is nog heel vers, maar ik denk bijvoorbeeld aan een grote loterij. Hopelijk steunen de Sliedrechtse ondernemers ons met mooie prijzen."

Ook probeert ze haar korps en andere muziekgroepen van Wilhelmus meer in de markt te zetten. ,,Heeft u iets te vieren, wij hebben tegenwoordig ook een Feestband. Heeft uw bedrijf een jubileum, wij komen graag bij u toeteren", promoot Boer haar muzikanten. ,,We kunnen nu alle steun van de Sliedrechters en het Sliedrechtse bedrijfsleven gebruiken."

De Anders Actieven, die overdag enkele dagen per week in het clubgebouw aan de Genestetstraat vertoeven, verhuizen mee naar de Groen. Ook de drumschool van Jacco Boganen krijgt er een plekje. Voor de guard zoekt ze nog een tijdelijk onderkomen. ,,Die hebben een hoger plafond nodig."

Vandaag heeft ze de omwonenden rond het schoolgebouw ingelicht. ,,We willen absoluut geen overlast voor de buurt veroorzaken. We gaan met een aangepast rooster werken waarbij we eerder stoppen, namelijk uiterlijk 21.30 uur", vertelt Boer. ,,En daarnaast is iedereen uit de buurt uitgenodigd eens te komen kijken. De koffie staat klaar."