• Diana Baan
  • Diana Baan
  • Jan Wieman

Winterfair Out of the Door in Oude uitbreiding-oost

SLIEDRECHT Vrijdag 24 november zal het weer een gezellige drukte worden in de oude uitbreiding- oost tussen de Adriaan Volkersingel en het Burgemeester Drijberplein. Tussen 18.00 uur en 21.00 uur wordt er voor de vierde keer 'Winterfair out of the Door' gehouden.

door Jan Wieman

De organisatoren van de winterfair Diana Baan, Lida van Dijk en Jeanette Mijnster hebben er al veel voorbereidingstijd in gestoken: door de hele wijk zijn flyers verspreid om buurtbewoners aan te zetten mee te doen. Bij degenen die meedoen hangt inmiddels een poster voor het raam met de tekst 'ik doe mee'. ,,Dat zet anderen weer aan om ook mee te doen, inmiddels zijn er al ongeveer 70 bewoners die hun eigen kraampje zullen hebben", vertelt Lida. ,,De mensen kunnen vanuit hun voordeur of tuin spulletjes verkopen, dat kunnen tweede hands of zelfgemaakte dingetjes zijn, maar ook kerstspulletjes, of dingen uit andere landen, sommige mensen verkopen speciaal voor een goed doel."

Diana: ,,De Winterfair heeft ook een samenbindend effect voor de wijk, mensen drinken wat met elkaar, gaan in elkaars kraampje kijken en maken een praatje. Er zijn zelfs mensen uit andere wijken die vragen of ze een plaatsje kunnen krijgen, dat kan wel, zij kunnen zich bij ons melden, wij weten waar zij kunnen staan en wijzen hen een plaats toe. Er zijn nu nog wat plaatsen vrij, iedereen die meedoet betaalt vijf euro inschrijfgeld. Aanmelden kan via e-mail: winterfairoutofthedoor@outlook.com."

De straten waar de winterfair wordt gehouden worden met borden aangegeven. De dames verwachten een flinke toeloop, zij weten uit ervaring dat er een parkeerprobleem ontstaat als mensen met de auto naar de wijk komen. Zij adviseren daarom de auto te parkeren bij sporthal 'de Stoep', de brandweerkazerne of op de Adriaan Volkersingel.