Woondag feest voor iedereen

SLIEDRECHT Met een kleine kermis, braderie en feesttent wordt de eerste Sliedrechtse Woondag veel meer dan beurs voor mensen die zich op de woningmarkt (gaan) begeven. ,,Met de Woondag heeft Sliedrecht er een feest voor iedereen bij", zegt wethouder Len van Rekom. Samen met Bart Keijzer van de Woonboulevard presenteerde hij maandag het programma van de nieuwe themadag, die op zaterdag 26 september van 11:00 tot 17:00 uur wordt gehouden op de Woonboulevard.

Het fenomeen Woondag is niet nieuw. Ook Sliedrecht maakte er al eens kennis mee, maar dan in een regionale opzet vanuit de Drechtsteden. Het evenement trok tussen de 50 à 100 belangstellenden. Dat kan anders, dachten Van Rekom en Keijzer toen zij enkele maanden geleden aan de slag gingen met de invulling van de themadag. ,,Laten we het omdraaien. We richten ons niet uitsluitend op de doelgroep, maar zorgen eerst voor reuring. Met het doel zoveel mogelijk mensen naar de locatie, de Sliedrechtse Woonboulevard, te trekken", legt Van Rekom het idee uit.

En reuring zal er zijn, belooft hij. Op de zogenoemde Leef-locatie (aan de Leeghwaterstraat naast Loods5) komt een feesttent met livemuziek. ,,We hopen binnenkort een aansprekende naam vast te kunnen leggen. Verder verzorgen Paco Struijk en Dennis Speksnijder de horecavoorzieningen op het terrein", licht Van Rekom toe. Ook komt er een braderie met diverse kramen en een kleine kermis voor kinderen. De hele dag is er gratis friet van cafetaria Klaasvaak.

THEMAPLEINEN

Al dit entertainment moet veel mensen uit Sliedrecht en de regio naar de Woonboulevard trekken, waar ze zich vervolgens uitgebreid kunnen laten informeren over het thema wonen. ,,Daar draait het natuurlijk om", benadrukt Bart Keijzer. Ze kunnen daarvoor terecht bij diverse partijen zoals projectontwikkelaars, woningcorporaties, makelaars en hypotheekverstrekkers. In de deelnemende winkels komen informatiepleinen rond thema's als duurzaamheid, veiligheid, binnenhuisarchitectuur, starters, doorstromers en senioren. Door de route langs deze themapleinen te volgen kunnen bezoekers meedingen naar tien cheques van elk 450 euro, die besteed kunnen worden op de Woonboulevard. Veel ondernemers hebben daarnaast activiteiten opgezet. Een kookworkshop door een gerenommeerde chefkok bij de Keukenhof, een workshop meubelontwerpen bij Verschoor Wonen, met een professional een nieuwe inrichting van je huis ontwerpen bij Gort Wonen, et cetera. Alle activiteiten worden vermeld op de nieuwe website www.woondagsliedrecht.nl. ,,Maar nog steeds kunnen ondernemers zich aansluiten bij dit initiatief", spoort Bart Keijzer aan.

Als de Woondag een succes wordt, en daar gaan beide heren vanuit, wordt het een jaarlijks terugkerend evenement. ,,Met dit college hebben we vanaf het begin af aan gezegd dat we Sliedrecht meer op de kaart willen zetten en dat we meer reuring in het dorp willen", zegt Van Rekom. ,,Niemand kan nu nog klagen dat er nooit iets gebeurt in Sliedrecht. We hebben Sliedrecht 950 jaar gehad, het Baggerfestival is terug, de Late Summer Fair komt er weer aan en met de Woondag heeft Sliedrecht er nóg een feest voor iedereen bij."