• Archief

Workshop kijken naar historische foto's

REGIO Een foto vertelt meer dan duizend woorden. Een gevleugelde uitspraak, maar kun je die ook loslaten op de vele tienduizenden foto's die bewaard worden in het Regionaal Archief Dordrecht? Zaterdag 3 november kunnen van 14.00 uur tot 15.00 uur de ogen getraind worden tijdens de workshop Bekijk 't maar.

Vroeger werd geschiedenis verteld met woorden. Kijk oude geschiedenisboeken er maar op na. Veel tekst, weinig afbeeldingen. Tegenwoordig is het andersom en lijkt beeld belangrijker dan tekst, vergelijk de kranten van nu maar eens met kranten uit de jaren '50. Door deze ontwikkeling wordt het steeds belangrijker om goed te kijken naar foto's.

Archiefmedewerker Helen Stroosma laat zien dat er van alles valt te ontdekken als je heel precies naar foto's kijkt. Oplettendheid is belangrijk, want niet alles is altijd wat het lijkt. Foto's kunnen ook weleens bedriegen. De workshop laat zien dat een foto niet alleen een leuk plaatje is, maar ook een bruikbare historische bron kan zijn. Aan de hand van originele foto's uit de collectie van het Regionaal Archief Dordrecht en uitvergrotingen op de beeldbank worden handige tips gegeven.

Locatie: Regionaal Archief Dordrecht, Hof 6 Dordrecht. Entree: gratis, vanwege het beperkte aantal plaatsen is vooraf aanmelden vereist. Aanmelden via: www.regionaalarchiefdordrecht.nl/activiteiten.