• Voor Nienke, Desiree en Francis is samenwerken dé oplossing voor een mooi en groot yogafestival.

    Jan Wieman

Yogafestival voor iedereen

SLIEDRECHT Drie yogaleraressen, ieder met een eigen stijl en een eigen studio, houden op zaterdag 27 oktober tussen 10.00 en 17.00 uur het Yoga Festival Sliedrecht. Er zijn yogalessen in diverse stijlen te volgen. Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage gaat naar een goed doel.

door Jan Wieman

'Waarom moeilijk doen als het ook samen kan?', dachten Francis Vlot, Desiree Seaver en Nienke Drenkelford toen zij besloten om te proberen zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met yoga. De drie vrouwen hebben, verspreid over Sliedrecht, ieder een eigen yogastudio waar zij yogalessen geven. Daar zijn zij bezig met hun eigen stijlen, maar via het Yoga Festival willen zij laten zien dat deze stijlen ook heel goed naast elkaar kunnen bestaan. ,,Wij willen juist graag verbinden, samenwerken met elkaar. Mensen kunnen tijdens het festival lessen volgen die een andere stijl hebben", zeggen de dames eensgezind en ze herhalen meerdere keren dat het niet gaat om lenig zijn of kracht. ,,Iedereen, jong en oud, man en vrouw, kan deelnemen aan de lessen en eens uitproberen welke stijl mogelijk iets is voor de toekomst. Yoga is goed voor lichaam en geest. Even ontspannen, niet met je hersens bezig zijn, even loslaten."

Gedurende de dag zullen zij op 27 oktober, ieder in een eigen lokaal, zes yogalessen van 45 minuten verzorgen. Er zijn yogamatten beschikbaar voor de deelnemers, ook zullen zij een glas thee of water kunnen drinken. Omdat ook een hapje en drankje wel belangrijk zijn zorgt Linsey van Wild Flower Vegan Food voor de catering. De deelnemers moeten wel zorgen dat zij makkelijk zittende kleding dragen en een handdoekje bij zich hebben, want enige inspanning en dus wat zweetdruppeltjes kunnen misschien ook wel worden verwacht: ontspanning en inspanning gaan soms gemakkelijk samen. Belangrijk daarbij blijft dat het wel binnen de grenzen van het eigen kunnen moet blijven.

Zoals gezegd is deelname aan de yogalessen gratis, maar Francis, Desiree en Nienke willen wel graag dat deelnemers samen met hen een goed doel ondersteunen en dus een vrijwillige donatie doen. Zij hebben hiervoor Make-A-Wish Nederland uitgekozen. Deze organisatie vervult de liefste wens van kinderen tussen drie en achttien jaar die langdurig ernstig of soms zelfs levensbedreigend ziek zijn. ,,Met elkaar kunnen we een mooi bedrag ophalen zodat we een steentje kunnen bijdragen aan het vervullen van wensen", zeggen zij. Er staan speciale bussen klaar om de bijdrage in te deponeren.

Het Yoga Festival Sliedrecht vindt plaats in de Happy on the Move studio, Maaslaan 6 in Sliedrecht. Het is belangrijk dat men zich van tevoren aanmeldt, dit is mogelijk tot en met vrijdag 26 oktober via www.vitaaloutdoor.nl/yoga-festival-sliedrecht/.