• Gemeente Sliedrecht

Zes nieuwe appartementen op 'Ziezo-locatie' Baanhoek

SLIEDRECHT Op de zogeheten 'Ziezo-locatie' aan de Baanhoek 77 tot en met 81 komt een nieuw appartementencomplex met zes appartementen. Dat is mogelijk geworden nu de gemeente Sliedrecht de grond heeft verkocht aan projectontwikkelaar ProSor BV. Op korte termijn zullen de bestaande panden worden gesloopt.

Op de locatie staan nu nog het pand van de voormalige peuterspeelzaal Ziezo en twee woningen. De gemeente zorgt voor de sloop van deze gebouwen, zodat de projectontwikkelaar daarna kan starten met de bouw van de appartementen. Wethouder Len van Rekom is blij met deze ontwikkelingen: ,,Er is al jaren onduidelijkheid over hoe dit stukje Baanhoek eruit komt te zien. Nu kunnen we die duidelijkheid eindelijk geven. Zo verdwijnt er weer een 'rotte kies' uit ons mooie dijklint."

Het bestemmingsplan voor deze locatie is eerder door de gemeenteraad vastgesteld. Nu de grond is verkocht en er een plan ligt dat past binnen het bestemmingsplan en de wensen van de welstandscommissie, kan de sloop en nieuwbouw van start gaan.

De verkoop van de appartementen start aan het begin van het tweede kwartaal van 2017. Het is nog niet duidelijk wanneer de appartementen door de projectontwikkelaar worden opgeleverd.