• Joop Keesmaat

Zij gaan naar Chemours: Ton Schippers

DORDRECHT Een deelnemer van het eerste uur is ras-Sliedrechter Ton Schippers, die voor de vijfde keer de tocht vanaf Baanhoek naar Chemours maakt. Met zijn 76 jaar is hij één van de oudste regelmatige deelnemers. Hij woont op Baanhoek in Sliedrecht en heeft dus dagelijks zicht op en last van de chemische uitstoot door zijn 'overbuurman'.

Ton Schippers is sinds mensenheugenis lid van de Partij van de Arbeid, voorzitter geweest van de afdeling Sliedrecht en zit nog steeds in het bestuur. Tevens is hij 'ombudsman' van de plaatselijke afdeling. Inmiddels is hij gepensioneerd, was voorheen beheerder van kinderboerderij Bolderhoeve in Sliedrecht en doet her-en-der nog veel vrijwilligerswerk.

Op de vraag waarom hij elke keer weer meedoet aan deze actie om wekelijks een groeiend aantal emmers voor de poort van Chemours leeg te gooien, is zijn antwoord kort, krachtig en duidelijk: ,,Ik vind dat er eindelijk een keer een einde moet komen aan de uitstoot van Chemours; dat heeft al veel te lang geduurd en moet stoppen.

Ton Schippers voegt daaraan toe, dat hij het een goede actie vindt: ,,Ik hoop van harte dat er steeds meer mensen mee gaan doen, zodat het ook politiek de broodnodige aandacht krijgt en onze bestuurders ook daadwerkelijk gaan handhaven om ons leefmilieu te beschermen."