• Urker Mans Formatie
  • Picasa

Zomerconcert Urker Mans Formatie

SLIEDRECHT Op vrijdag 25 augustus treedt de Urker Mans Formatie op in de Grote Kerk in Sliedrecht en presenteert daarbij haar nieuwe CD 'Morgen.' Het album is gevuld met arrangementen van de populaire klassiekers: 'Edelweiss, Leningrad en Comrades in Arms.' Daarnaast staan spirituals op het programma zoals: 'Get on board en Soon and very soon.'

De dertien zangers zingen in traditionele Urker kleding onder leiding van de professionele dirigent Martin Mans. Aan het orgel en de vleugel zit jong talent Mark Brandwijk die het programma een extra dimensie geeft. De zangers zingen ook elk een solo waardoor hun unieke stemmen nog meer tot hun recht komen. Twee van hen bespelen, naast hun zang, een taragot en een altviool.

De mannen komen zingend in processie op en zetten daarmee de toon voor een avond ontspannen genieten van een gevarieerd programma. Aan het einde geeft Mans de luisteraar gelegenheid om op het podium mee te zingen met de toegift. Hieraan wordt massaal gehoor gegeven. Het concert begint om 19.30 uur. De entree bedraagt 17,50 euro. Bij onlibe reservering kost een kaartje 16 euro. Kinderen tot en met 11 jaar betalen 5 euro entree. Reserveren kan via www.martinmans.nl of op de reserveerlijn: 06 - 25 39 19 03. Voorverkoop van kaarten bij: De Vos lezen en wonen, Thorbeckelaan 19, Sliedrecht.

LEZERSACTIE Lezers van Het Kompas krijgen op vertoon van dit artikel aan de kassa een korting van 5 euro en betalen € 12,50 in plaats van € 17,50. (geldig voor max. 4 pers. per art.). Voor online bestellingen geldt de actiecode: KOMPAS258.

URKER MANS FORMATIE De Urker Mans Formatie is in 2012 met haar optredens begonnen. Een serie zomerconcerten en kerstconcerten staan elk jaar op het programma. De zomeravonden zijn luchtig van karakter en er is ruimte voor een vrolijke noot. De luisteraars worden aan het einde nog meer bij het optreden betrokken en uitgenodigd op het podium om mee te zingen met de toegift. De zangers hebben een jarenlange podiumervaring en zijn semi-professioneel of professioneel. Solistisch komen de zangers ook aan bod waarmee hun unieke stemmen nog meer tot hun recht komen. Vorige zomer traden ze op in Canada waar ze een goede indruk hebben achter gelaten. In het najaar gaan zij op hun tweede tournee.

Naast de nieuwe cd 'Morgen', staat de unieke DVD 'Geloof, hoop en liefde' in de belangstelling. Hierop zingen de zangers hun solo's en geven ze een interview. De beelden zijn gemaakt in het Zuiderzeemuseum.