• Jan Wieman

Zonnebloemwedstrijd goed voor buurtbinding

SLIEDRECHT Onder grote belangstelling van de bewoners van de wijk Groeneweer/Reinenweer werd vrijdag de uitslag van zonnebloemenkeuring bekend gemaakt.

In het voorjaar kregen alle bewoners van het uit 110 woningen bestaande wijkje tijdens het pleinfeest een potje met zonnebloemzaden met het verzoek de zonnebloemen op te kweken. Omdat de potjes gevuld waren met allerlei verschillende soorten zonnebloemzaadjes werden diverse prijzen uitgereikt. Niet alleen werd de prijs voor de hoogste zonnebloem, maar ook werden de originaliteitprijs en de prijs voor de mooiste en de meest compacte border uitgereikt. Mevrouw Langelaan kweekte de hoogste bloem die maar liefste 198 centimeter hoog werd en een doorsnee had van 30 centimeter. De prijswinnaars onthulden tijdens de prijsuitreiking hun geheim: er tegen praten, op tijd water geven, een beetje koemest er omheen of 'rustig op de bank blijven liggen, ze groeien toch wel'.

Alice Noordzij, lid van het buurtcomité, had pech, want haar drie meter hoge bloemen knakten twee dagen voor de jurering door een plotselinge windvlaag. Maar zij zag wel een positief resultaat van deze wedstrijd: ,,Dit is weer goed voor de buurtbinding, de bewoners gaan elkaar steeds beter kennen." Comitévoorzitter Joost Verhoef beloofde voor de toekomst meer acties onder andere een kofferbakverkoop en bij het 40-jarig bestaan van de wijk een groter feest om de onderlinge binding in de wijk nog meer te bevorderen. Aan alle aanwezigen werd een fotocollage van de winnende bloemen uitgereikt.