• Pim Waslander

1-3 nederlaag tegen Eurosped

SLIEDRECHT Helaas geen reden tot juichen bij het eerste damesteam van Sliedrecht Sport. De Sliedrechtse dames konden het afgelopen zaterdag niet bolwerken tegen een sterk spelend Eurosped. Teveel eigen fouten zorgen voor een terecht 1-3 verlies.

In de eerste set lieten Sliedrecht en Eurosped meteen een volleybalgevecht zien, waarna de regerend landskampioen nipt de eerste wist te winnen (26-24). Ook in de tweede set leek de thuisploeg het voordeel te hebben, maar de 18-14 voorsprong werd door Eurosped recht getrokken bij 19-19. Bij de twintig punten waren het de gasten die het scherpst bleken te zijn, want bij 21-23 had Eurosped een beslissend gaatje te pakken. Met 22-25 werd de stand gelijk getrokken.

In de derde set gingen de teams een tijdje gelijk op, maar niet veel later had Eurosped een voorsprong van vijf punten. Ook de derde set ging vervolgens naar de gasten met 20-25 en daarmee ook de voorsprong in sets (1-2). In de vierde set was Eurosped beduidend beter en kon Sliedrecht niet meer aanhaken. Met 16-25 gingen de set en de wedstrijd naar de ploeg van Jan Berendsen.

Met Vera Mulder (17) en Kirsten Wessels (16) had Eurosped twee goedscorende aanvallers in huis. De service (9 om 4), maar vooral de blokkering (15 om 5) maakte voor Eurosped het verschil.