• Archief BDUmedia

Afscheidswedstrijd Huib Kraaijeveld bij v.v. Sliedrecht

SLIEDRECHT Op het hoofdveld van v.v. Sliedrecht wordt vrijdaga 16 juni om 19.00 uur afgetrapt. Voor de allerlaatste maal zal Huib Kraaijeveld de taak van scheidsrechter op zich nemen. Van de inmiddels ruim 60 jaar dat Huib lid is van de voetbalvereniging, heeft hij zich de laatste 40 jaar verdienstelijk gemaakt als elftalleider, grensrechter, coach, scheidsrechter, (soep)kok en wat al niet meer. Heel veel leden hebben hierdoor met Huib te maken gehad.

Als speler en leider was Huib een echte zondagman, tot in 2012 het laatste zondagteam er noodgedwongen mee ophield. Na het krijgen van een kunstknie enkele jaren terug, kon hij toen niet meer zijn wekelijkse wedstrijdje(s) op de zaterdag fluiten. Huib bemenste daarna het jeugdhonk, maar door een lichte beroerte afgelopen jaar, moest hij hier ook een stapje terugdoen.

In een gesprek met wethouder Hanny Visser gaf Huib aan nooit een bevredigend einde aan zijn carrière te hebben kunnen geven. Zij vond dat het hier dan toch maar eens van moest komen. Leider Cees de Wit en diens assistent José Kraaijeveld (zoon van...) zorgden samen met secretaris Tom Pauw voor een datum. En ondertussen zijn er vele coryfeeën bereid gevonden om de schoenen nog éénmaal uit het vet te halen en een balletje onder leiding van Huib Kraaijeveld te komen trappen.

Na afloop van de wedstrijd (rond 20.45 uur) zal de kantine geopend zijn en kunnen aanwezigen Huib tijdens de zogenoemde derde helft de hand schudden. Een ieder die hem dus een warm hart toedraagt of sportief geïnteresseerd is welkom.