• Photographer: van der Kloet Foto & Videoproducties BV

Belangen groot bij Super Saturday

SLIEDRECHT Komende zaterdagavond zijn de belangen bij Sliedrecht Sport in sporthal De Stoep weer groot tijdens een nieuwe uitgave van Super Saturday, waarbij de vrouwen de strijd aanbinden met landskampioen VC Sneek en de mannen de koppositie in de Topdivisie verdedigen tegen HLB Van Daal DS uit Den Dungen.

door Wim van Mourik

Trainer-coach Matt van Wezel kijkt met tevredenheid terug op de eerste helft van de kampioenspoule, waarin Sliedrecht Sport vijf wedstrijden won en zonder puntverlies bleef: ,,Heel erg knap, want de concurrentie liet zo hier en daar wel steken vallen, wat onze voorsprong van zeven punten grotendeels verklaart. Het team is de laatste weken stabieler geworden, toont veel veerkracht en we kunnen putten uit een brede selectie, die goed aan elkaar gewaagd is."

Na de teleurstelling van de verloren bekerfinale heeft Sliedrecht Sport in de optiek van Van Wezel belangrijke stappen gemaakt: ,,De passlijn is beter en wij kunnen beter met tegenslagen omgaan dan voorheen. We raken niet van de leg door arbitrale blunders of andere ongemakken, wij zetten ons daar goed overheen en blijven de focus houden."

In de komende twee weken kan Sliedrecht Sport het ticket voor de finale veilig stellen als het tegen VC Sneek en Set-Up'65 goede resultaten blijft boeken. ,,Voor alle teams geldt dat zij er vol voor zullen en moeten gaan, het beloven mooie wedstrijden te gaan worden."

Na een vrij weekeinde heeft ook het mannenteam de draad weer opgepakt en bereidt het zich terdege voor op de cruciale slotfase van het seizoen. Coach Paul van der Ven predikt in dat opzicht een onbevangen benadering: ,,Wij moeten ons zo ontspannen mogelijk voorbereiden op alles wat komen gaat. Eigenlijk is ons seizoen al lang geslaagd en hebben we nu zoiets van 'alles-mag-niets-moet'. Wij mogen. zaterdag verzekerd zijn van een getergd HLB Van Daal DS, dat enigszins lullig heeft verloren van Zaanstad en daarvoor zichzelf sportieve revanche heeft opgelegd. Verder gaat Volley Tilburg nog een belangrijke rol spelen in de slotfase van het seizoen met twee wedstrijden tegen Zaanstad in het vooruitzicht. Wij hebben ze al een leuke premie in het vooruitzicht gesteld: voor elk punt dat zij van Zaanstad afpakken staat een kratje bier."