• Opheusden 07-05-2016
    Voetbal DFS-vvSliedrecht, bij winst was Sliedrecht kampioen maar ze verloren met 5-3, teleurstelling bij spelers Sliedrecht,
    iov Kompas Sliedrecht,
    Foto Raphael Drent, Tiel.

    Raphael Drent

Bittere pil voor VV Sliedrecht

SLIEDRECHT Een bittere teleurstelling voor de voetballers van VV Sliedrecht. Bij winst van DFS in Opheusden was de ploeg zeker van het kampioenschap en promotie naar de hoofdklasse. De wedstrijd ontpopte zich met een als een kampioen strijdende thuisploeg tot een waar doelpuntenfestijn en de Sliedrechters kwamen niet verder dan een geflatteerde 5-3 uitslag.

Na negen minuten in de eerste helft speelde de Sliedrechtse keeper de bal verkeerd terug voor de voeten van de tegenstander die daar dankbaar gebruik van maakte door de 1-0 te scoren. Een half uur later kreeg de thuisploeg een door iedereen bediscussieerde penalty die ze benutte.

Na rust werd het nog 3-0 en 4-0. DFS zakte terug en de Sliedrechtse ploeg profiteerde daarvan met twee doelpunten van Paul Scheurwater en Michael Potkamp. Omdat Sliedrecht geheel op de helft van de tegenstander speelde, had de thuisploeg maar weinig nodig om te ontsnappen. Via een 5-2 scoorde Dennis Verhoef de 5-3 de de wedstrijd bepaalde.

Nacompetitie is zeker voor de Sliedrechters, maar het kampioenschap is met nog een wedstrijd te gaan en twee punten achterstand heel ver weg.