Bram van Drunen pakt podiumplaats in het NK 85cc

SLIEDRECHT Bram van Drunen van MX Team van Drunen is in het Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in Marum op het podium geëindigd. De rijder uit Sliedrecht wist in beide manches op een vierde plaats over de finish te komen en dit leverde hem in het dagklassement een derde plaats op.

Op dinsdag reisde MX Team van Drunen al af naar Marum. In verband met de staat van het circuit en de voorspelde regen, was het afwachten of de wedstrijd wel door zou kunnen gaan. Op woensdagochtend was het circuit wel erg nat maar toch besloot de organisatie om de wedstrijd door te laten gaan. Er waren in de 85cc klasse 43 deelnemers en hiermee was het deelnemersveld goed gevuld. Bram zette in deze zware omstandigheden een tiende tijd op de klokken in de training.

Bram bleef rustig en begon zich met vertrouwen voor te bereiden op de eerste manche. Geconcentreerd zocht hij op zijn Jumbo Brouwer Motorsport Husqvarna een plaats achter het starthek. Hij reageerde scherp toen het starthek viel en wist kopstart te pakken. In de eerste twee ronden wist hij de koppositie in handen te houden maar omdat hij een aantal kleine foutjes maakte, verloor hij een aantal plaatsen en werd uiteindelijk op een vierde plaats afgevlagd.

In de tweede manche zat hij er net iets minder goed bij na de start maar wist toch nog op een zesde plaats uit de eerste bocht te komen. Iedere ronde wist hij wel een plaats winst te boeken en werkte zich op naar een derde plaats. Deze positie wist hij tot in de laatste ronde in handen te houden maar jammer genoeg maakte hij met nog een halve ronde te gaan een foutje en verloor hierbij de derde positie. Bram kon de derde plaats niet meer terugpakken en kwam opnieuw op een vierde plaats over de finish.

Met tweemaal een vierde plaats in de manches eindigde Bram op een mooie derde plaats in het dagklassement. Wetende dat hij goede rondetijden reed, de snelheid had en de baan erg zwaar was, kijkt Bram met een goed gevoel terug op deze NK wedstrijd.

Afgelopen zondag stond Bram aan de start bij de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Mill. De baan lag er mooi bij en vol verwachting begon hij aan de tijdtraining. Hierin had hij het moeilijk om in zijn ritme te komen. Het wilde hem niet echt lukken om een snelle tijd neer te zetten waardoor hij niet verder kwam dan een eenentwintigste tijd.

Bram hoopte dat hij in de eerste manche beter in zijn ritme kon komen. Hij pakte een goede start maar door een aantal kleine foutjes in de eerste ronde verloor hij een aantal posities en kwam op een veertiende plaats uit de eerste ronde. In de beginfase knokte hij zich terug naar een twaalfde plaats maar helaas kwam zijn opmars ten einde door een flinke valpartij in de vijfde ronde. Omdat het even duurde voordat hij zijn weg kon vervolgen, werd hij teruggeslagen naar een 22ste positie. In het resterende deel van de wedstrijd zette hij alles op alles en wist nog vier plaatsen winst te boeken om uiteindelijk als achttiende over de finish te komen.

In de tweede manche verliep de eerste ronde een stuk beter en kwam hij op een zevende plaats voorbij start/finish. Een aantal ronden wist Bram stand te houden op deze positie maar voor het midden van de wedstrijd moest hij toch drie plaatsen prijsgeven en kwam op een tiende plaats te rijden. In het tweede deel van de wedstrijd gooide hij er toch nog een schepje bovenop en wist er nog een hele mooie zesde plaats uit te halen.

Bram was redelijk tevreden over deze uitslagen en eindigde in het dagklassement op een elfde plaats. Aanstaande zaterdag gaat het Nederlands Kampioenschap Jeugd van de MON verder in Stevensbeek.