• 20160330 Sliedrecht Sport D1 - Alterno D1

    Jeroen de Bruin/DBRN Fotografie

Cruciale week voor Sliedrecht Sport

SLIEDRECHT Opnieuw kunnen de volleybal liefhebbers zich komende zaterdag gaan voorbereiden op een lange, enerverende volleybalmiddag/avond in sporthal De Stoep. Er staan vanaf 15.00 uur maar liefst drie (!) wedstrijden op het menu, waarbij de belangen in alle gevallen groot zijn. Het tweede damesteam, nog strijdend om lijfsbehoud, bijt het spits af met de wedstrijd tegen het sterke Apollo 8 uit Borne. Vervolgens is het om 17.30 uur de beurt aan het eerste herenteam, dat de positieve spiraal van de laatste weken wil doortrekken door te winnen van Zaanstad.

Na de overwinningen op Peelpush en Dynamo 2 is de selectie van trainer-coach Tim Oskam in de winning mood en is de aansluiting met de "veilige zone" weer hersteld. VoCASA, US en Dynamo hebben allen 19 punten, Sliedrecht Sport volgt op slechts 1 punt afstand (18 pnt.) Met nog drie wedstrijden te gaan heeft heren 1 nog alle kans om de dans te omspringen, de laatste twee thuiswedstrijden tegen Zaanstad en US zullen moeten worden gewonnen, in de afsluitende streekderby bij Next Volley Dordrecht moet de Houdini-act uiteindelijk worden voltooid.

Maar verreweg de meeste spanning valt mogelijk te bespeuren bij het afsluitende duel van het eerste damesteam tegen Eurosped TVT uit Almelo. Met nadruk op de toevoeging mogelijk, want veel hangt af van de uitkomst van het inmiddels afgewerkte, midweekse duel tegen Set-Up'65. Bij het ter perse gaan van deze editie was de uitslag hiervan nog niet bekend. Bij een overwinning van Sliedrecht Sport is kwalificatie zo goed als zeker en mag de selectie van trainer Matt van Wezel zich gaan opmaken voor een best-of-five serie tegen (hoogstwaarschijnlijk) VC Sneek, dat komende zaterdag in eigen hal de kampioenspoule afsluit met de wedstrijd tegen Regio Zwolle. Moch Sliedrecht Sport geen punten hebben overgehouden aan de reis naar Ootmarsum, dan is de uitkomst van het duel tegen Eurosped TVT (aanvang 20.00 uur) nog van cruciaal belang en is men tevens afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd Alterno-Set Up'65.