• Sliedrecht Sport

Dames 1 Sliedrecht Sport legt Zwolle over de knie

SLIEDRECHT Het ging niet vanzelf, maar ook de dames van Zwolle moesten hun meerdere erkennen in Sliedrecht. In de hoofdstad van Overijssel werd het 2-3 voor de Alblasserwaardsen. Het scoreverloop: 18-25, 25-17, 10-25, 26-24, 9-15. Daarmee zijn de Sliedrechtse dames op 46 punten gekomen en niet meer in te halen door Eurosped. De dames sluiten als koploper de reguliere competitie af, wat meteen een saldo van vijf punten oplevert bij de start van de play-offs in de Kampioenspoule.

De eerste twee wedstrijden van die poule (23 februari en 2 maart) spelen de dames uit. Pas in de wedstrijd van woensdag 6 maart zijn de Sliedrechtse dames weer in eigen huis te bewonderen. Tegen wie we op welke datum spelen is nog niet bekend. Wel staat vast dat naast Sliedrecht en Eurosped, ook VC Sneek, Regio Zwolle, Set-Up '65 en FAST Flamingo's zich op gaan maken voor de Kampioenspoule.

Alterno (verliezend finalist van afgelopen seizoen), Apollo 8 (tegenstander van Sliedrecht in de Bekerfinale op 17 februari) en debutant US Amsterdam gaan strijden om wie er gaat degraderen.