• Pim Waslander

Dames Sliedrecht Sport naar finale bekertoernooi, heren liggen eruit

SLIEDREHT Voor de vijfde maal in haar bestaan hebben de volleybalsters van Sliedrecht Sport de finale bereikt van het nationaal bekertoernooi. In Almelo werd bekerhouder Eurosped TVT onttroond met een 2-3 zege, voldoende om zondag 19 februari in Zwolle de finale te spelen. Tegenstander wordt VC Sneek of US Amsterdam, die vanavond hun tweede finale spelen, waarbij de landskampioen uit Friesland de favoriet is.

Sliedrecht Sport was al na twee sets zeker van kwalificatie: de eerste set ging gelijk op en eindigde in een nipte zege (23-25), in de tweede set maakte een ontketend Sliedrecht Sport een einde aan alle twijfels (12-25). Eurosped trok daarna met twee gewonnen sets (25-22, 25-21) de score weer gelijk, maar moest in de vijfde set toch het onderspit delven (11-15).

Libero Florien Reesink was de grote uitblinker in het team van Sliedrecht Sport: met puntgave passes en zorgvuldig verdedigen elimineerde zij veel van de servicedruk van de thuisclub.

Voor de mannen van Sliedrecht Sport kwam gisterenavond een einde aan de bekeraspiraties, die het team van trainer Paul van der Ven tot in de halve finale brachten. Eredivisie topteam Orion bleek in de goed bezette sporthal De Stoep veel te sterk en overliep de tegenstander met name in de eerste twee sets (12-25, 10-25). Vervolgens wist Sliedrecht Sport zich enigszins te herpakken, won het de derde set (25-21), maar moest uiteindelijk toch buigen voor een surplus aan power, lengte en kwaliteit (17-25). Met reuzen als Dick Heusinkveld (2.07 m.), Joris Marcellis (2.11 m) en vier overige teamgenoten boven de 2 meter was Sliedrecht Sport aan het net kansloos. Toch zag Paul van der Ven lichtpuntjes: ,,Knap zoals het team zich herpakte in de derde set, hier hebben wij de basis gelegd voor de komende zware klus, zaterdag komt concurrent Zaanstad naar de Stoep."