• De dames van Sliedrecht Sport wisten de Supercup te winnen.

    Wim van Mourik

Dames Sliedrecht Sport winnen Supercup

SLIEDRECHT De dames van Sliedrecht Sport hebben door een 3-1 zege op concurrent Eurosped beslag weten te leggen op de Supercup. Ze prolongeerden daarmee het succes uit de vorige volleybal jaargang.

In een goed bezette sporthal De Basis werd met veel belangstelling uitgekeken naar de eerste krachtmeting in dit seizoen. Dit ging om twee teams die als belangrijke kanshebbers worden gezien in de strijd om een finaleplaats in de play-offs. Met de setcijfers 25-18, 25-19, 19-25, 25-22 bleef de bokaal dus in De Basis, tot tevredenheid van coach Vera Koenen.

,,Een belangrijke punt ten opzichte van de weken hiervoor is dat ik meer eenheid binnen de selectie zie. Vanavond was misschien niet alles volleybal technisch even fraai, maar er was wel sprake van vechtlust, inzet en het gevoel van alles samen doen. Het onderlinge afstemmen groeit met de week en je ziet het team belangrijke stappen maken. Dat is belangrijk met het oog op de maand oktober: de start van de competitie en de eerste Europese wedstrijden komen eraan. Dan moeten wij er staan!"