• Ab Donker

Debutant Sliedrecht start met veel zelfvertrouwen

SLIEDRECHT Het in de hoofdklasse debuterende Sliedrecht gaat komende zaterdag in het nieuwe voetbalseizoen 2016-2017 van start met een uitwedstrijd in Gouda op het sportpark Oosterwei tegen de Jodan Boys (aanvang 14.30 uur). Een zware klus voor de selectie van trainer-coach Michel Langerak, want de gastheren uit Gouda staan te boek als een stabiele hoofdklasser met een 6e en 7e plaats in de eindklassering van de afgelopen twee jaar.

door Wim van Mourik

De technische staf van Sliedrecht krijgt deze week nog een mooie gelegenheid de komende tegenstander(s) in actie te zien, vandaag (woensdag) speelt Jodan Boys op eigen terrein in de eerste ronde van het ('grote') KNVB bekertoernooi tegen Swift uit Amsterdam, ook voor Sliedrecht geen onbekende: de Amsterdammers waren in het voorjaar van 2015 tegenstander in de nacompetitie. Zowel Jodan Boys als Swift danken de deelname aan het KNVB Bekertoernooi vanwege hun halve finaleplaats in het districtsbekertoernooi van het vorig seizoen.

Sliedrecht sloot afgelopen weekeinde de voorbereiding af met een klinkende 7-0 zege in Brunssum tegen zondag tweede klasser Limburgia. Sjoerd v.d. Waal (2x), Coen v.d. Waal (2x), Jordy de Jong, Arif Irilmazbilek, en Mike Langerak zorgden voor de doelpunten in een duel, dat onderdeel uitmaakte van een drie daagse trainingsstage in het zuiden van Limburg. Een fikse tegenvaller was het uitvallen van nieuwkomer Nizar Mekkaoui, die bij een ongelukkige actie zijn sleutelbeen brak. Sliedrecht kan desalniettemin terugkijken op een geslaagde voorbereidingsperiode, waarin de contouren van het spelconcept van trainer Langerak steeds duidelijker beginnen te worden. Met evenveel belangstelling als zelfvertrouwen kijkt men uit naar het debuut van komende zaterdag in de hoofdklasse A.