• Peter Verheijen

Eerste teams Sliedrecht Sport verliezen

SLIEDRECHT Na twee overtuigende thuiszeges op Next Volley en VoCASA is het mannenteam van Sliedrecht Sport afgelopen zaterdag teleurstellend onderuit gegaan tegen hekkensluiter Compaen : 2-3. Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht in de overigens matig bezette sporthal De Stoep. Het team van trainer Tim Oskam had de controle over de wedstrijd en haalde zonder problemen de eerste set binnen : 25-17. Compaen knokte zich echter op karakter en vechtlust terug in de wedstrijd en trok door de winst in de tweede set de balans in evenwicht : 22-25. Vervolgens leek het lek boven water door de winst in de derde set (25-21), maar daarmee was ook tevens het beste eraf bij de thuisploeg. Compaen voerde aanvallend de druk stevig op, bij Sliedrecht Sport nam de passing zienderogen af. De gasten uit Oostzaan dicteerden vervolgens de wedstrijd en gaven deze niet meer uit handen : 16-25, 10-15.

Eerste nederlaag vrouwen

De dames van Sliedrecht Sport zijn op de derde wedstrijddag van het seizoen tegen de eerste nederlaag opgelopen. In Apeldoorn ging de selectie van trainer Matt van Wezel met 3-1 onderuit tegen Alterno en staat het nu 4e op de ranglijst na de verrassende koploper Taurus, Alterno en VC Sneek.

Sliedrecht Sport startte zwak in de Alterno hal en liet het initiatief over aan de thuisclub, die daar dankbaar van profiteerde. Met ruime cijfers (25-18, 25-14) werden de eerste twee sets binnengehaald en leek voor de gasten een snelle terugreis naar de Alblasserwaard aanstaande. Vanaf de derde set was er echter wel sprake van voldoende werklust, en vocht men zich met name dankzij een sterke servicebeurt van Dani Smith (die haar team van 12-12 naar 12-23 serveerde) terug in de wedstrijd : 17-25. Het herstel zette zich door in set 4, waar Sliedrecht Sport bij een 22-24 twee setpoints liet liggen en uiteindelijk zelf het deksel op de neus kreeg : 27-25. Nienke de Waard was het meest productief met 21 treffers, Heleen Hesselink produceerde bij Alterno tien aces uit de opslag. Extra tegenvaller bij Sliedrecht Sport was het uitvallen van Celine Keijsers, die last had van duizeligheid. Angelique Vergeer daarentegen maakte voor het eerst na haar enkelblessure weer de eerste speelminuten voor Sliedrecht Sport, dat komende woensdag in sporthal De Stoep aantreedt tegen Peelpush.