Eerste turnwedstrijd Synergos van 2015

SLIEDRECHT - De meiden van de turnselectie van omnisportvereniging Synergos hadden 10 januari hun eerste wedstrijd. De mini's en jongtalenten hadden hun voorwedstrijd in de nieuwe turnhal van O&O Zwijndrecht. Voor de meeste deelneemsters was het hun eerste echte officiële wedstrijd sinds ze turnen bij de selectie.

De jongtalenten wedstrijd waar Synergos aan meedeed, bestaat uit drie verschillende niveaus: Jongtalenten N en D en de mini's. 's Ochtends werd het spits afgebeten door Anna-Lyn van Houwelingen, zij turnt op niveau jongtalenten N. Ondanks een blessure waardoor zij niet voluit kon turnen, eindigden ze op een mooie derde plek. Daarna was de beurt aan de mini's, meiden van 6 jaar oud. Anna van de Wetering eindigde op het podium met een zilveren medaille en Senne van de Berg behaalde een hele mooie zesde plek (27 deelneemsters). Tenslotte kwamen de jongtalenten D nog in actie. Synergos deed in deze categorie met vijf meiden mee. Eva Caspers, Silvie van de Giessen, Esther Elsinga, Dewy van den Andel en Fiene van der Aa lieten mooie oefeningen zien en behaalden hele goede cijfers. Fiene behaalde zelfs de eerste plek en kreeg de gouden medaille.

Zaterdag 28 maart hebben de meiden hun tweede voorwedstrijd en wordt bekend of ze door mogen naar de finale op 9 mei in Barendrecht.