Geen verhuizing voor SLTC

SLIEDRECHT De gewenste verhuizing van tennisvereniging SLTC gaat niet door. De gemeente, SLTC en Stichting Sportaccommodatie Benedenveer (SSB) hebben onderzocht of een verhuizing naar Benedenveer haalbaar was. Ondanks alle positieve inzet hebben de betrokken partijen geconcludeerd dat de verplaatsing te veel risico's met zich meebrengt. De verhuizing gaat daarom niet door.

Tennisvereniging SLTC is gevestigd aan de Sportlaan. De staat van onderhoud van de banen en opstallen is niet goed. De uitstraling is niet meer van deze tijd en de locatie -buiten de woonkern- is niet uitnodigend voor tennissers. Ook voor de gemeente is deze locatie niet de meest logische plaats omdat in de toekomst mogelijk de naastgelegen voetbalvelden naar het recreatief knooppunt verhuizen. Hierdoor zou het tenniscomplex een eiland vormen in de bedrijvenstrook, dit is stedenbouwkundig en financieel gezien niet passend.

Wethouder Len van Rekom: ,,We hebben er samen met SLTC en SSB alles aan gedaan om het plan te laten slagen maar we lopen tegen teveel risico's aan qua financiën en tijd. We blijven uiteraard met elkaar in gesprek maar we zijn niet hoopvol gestemd als het gaat om de toekomst van SLTC."