• Kunstgras vv Sliedrecht

    Richard van Hoek Fotografie

Geslaagde generale op nieuw kunstgras

Wim van Mourik

SLIEDRECHT Een handjevol geïnteresseerden trotseerde afgelopen dinsdagavond weer en wind om de generale repetitie bij te wonen van Sliedrecht op het gerenoveerde hoofdveld van sportpark De Lockhorst. Het oefenduel met zondag eersteklasser W.S.C. uit Waalwijk werd met 3-2 gewonnen (twee doelpunten van Luciano van Harlingen, één treffer van Dennis Verhoef), waardoor de selectie van trainer-coach Kees van Loon nieuw wedstrijdritme op kon doen. Belangrijker was dat men ook voor het eerst kon kennismaken met de nieuwe kunstgrasmat en de nieuwe lichtinstallatie.

Kees van Loon stak zijn enthousiasme over de vorderingen niet onder stoelen of banken: ,,Dit is een geweldige aanwinst voor de voetbalvereniging Sliedrecht."

Sliedrecht kwam afgelopen weekeinde niet in actie, de uitwedstrijd bij Montfoort werd afgelast, waardoor Van Loon met zijn technische staf in Opheusden alvast D.F.S., de tegenstander van komende zaterdag konden bekijken. De 5-0 zege van de thuisclub op JSV Nieuwegein bevestigde de indruk dat Sliedrecht komende zaterdag te maken krijgt met een geduchte tegenstander. Doordat naaste concurrent De Merino's een verrassende 1-2 thuisnederlaag leed tegen Roda'46 kon D.F.S. doorschuiven naar de tweede plaats. Bij winst op DFS doet Sliedrecht zeer goede zaken, met nog twee uitduels op de agenda voor de winterstop: JSV Nieuwegein (12 december) en Montfoort (19 december).