Goed weekend voor Merwede

SLIEDRECHT Merwede kruipt weer terug naar de top. De korfballers wonnen zelf hun uitwedstrijd tegen Roda (13-19) én koploper Achilles verloor van Valto. Merwede staat nu op één punt achterstand.

In de beginfase van de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Merwede was qua spel de betere, maar door verdedigende fouten, kon de Roda middels strafworpen en vrije ballen in de buurt van Merwede blijven. De Merwedianen konden gedurende de eerste helft steeds een kleine voorsprong houden. De scheidsrechter floot voor de rust (7-10).

Na rust kon Merwede direct de voorsprong vergroten naar 7-14. Roda kon in de tweede helft geen vuist meer maken en daardoor kwam de overwinning niet meer in gevaar. Vincent Bakker werd nog in het veld gebracht, voor de geblesseerde Robbert Bakker. In de resterende minuten werd de wedstrijd degelijk uitgespeeld en de scheidsrechter floot uiteindelijk af bij een stand van 13-19.

Zaterdag speelt Merwede een thuiswedstrijd tegen RWA uit Rhoon. Aanvang: 17.45 uur

Scores: Kevin van Beest (7x); Iris van Eijl (5x); Steven Bakker en Tessa Visser (2x); Simone de Graaf, Jolanda Redelijkheid en Vincent Bakker (1x).