Goede prestaties Sliedrecht Sport bij NOJK

SLIEDRECHT Volleybalvereniging Sliedrecht Sport kan met tevredenheid terugblikken op de 68e (!) editie van de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen, die op verschillende locaties in Nederland werden gehouden. Jongens D werd kampioen van Nederland en spande qua prestatie hiermee de kroon. In zijn totaliteit werd Sliedrecht Sport na VC Sneek en Alterno derde in het totaal klassement, met als inzet de Jaap van Kasteel Trofee.

Meisjes B - 7e van Nederland

Meisjes begon de dag tegen het zeer sterke Set Up met drie speelsters uit Dames 1 wat in de Eredivisie uitkomt. De meiden van Sliedrecht hielden goed stand maar verloren net met nipte setstanden 2-0. In de tweede wedstrijd tegen Alterno werd de eerste set klasse gespeeld en dik gewonnen met 25-16. Maar Alterno herpakte zich en wist met 25-15 de tweede set te pakken. Maar helaas wist Meisje B de derde wedstrijd niet te winnen waardoor het team op de gedeelde 7e plek wist te eindigen.

Jongens D - Nederland kampioen

Jongens D was de grote favoriet voor de Nederlandse titel. In de eerste wedstrijd tegen de Boemel werd dik gewonnen en de tweede wedstrijd tegen Spaarne stad kende ook een overtuigende winnaar in Sliedrecht Sport. In de derde wedstrijd werd gespeeld tegen de latere tegenstander in de finale Orion. Ook in de laatste poulewedstrijd werd gewonnen met 2-0. Kruisfinale tegen Alterno liet Mart zien dat hij echt goed kan volleyballen, ondersteund door Luuk, Aron en Jelle werd Alterno langzaam naar de nederlaag gespeeld. Ook Gus, Justin, Siebe en Timon kwamen nog op het veld en de mannen bereikten overtuigend de finale waarin weer gespeeld werd tegen Orion.

In de finale lukte in de eerste set alles bij Sliedrecht Sport en deze set werd met 25-16 binnen gehaald. In de tweede set kwamen ze voor met 19-12 maar wist Orion zich terug te knokken en de set nog er uit te slepen, dus 1-1. Een mooie tussenstand in een mooie finale. Maar toen vonden de mannen van Sliedrecht het genoeg, onder aanvoering van Mart die punt na punt binnensloeg werd Orion in de laatste set geconfronteerd met een 9-0 achterstand. Die kwam ze niet meer te boven en met 15-6 wist Jongens D de Nederlandse titel binnen te slepen.

Jongens C - 2e van Nederland

Jongens C kreeg na de tussenronde versterking van 2 meiden (Marit en Pascalle) en deze meiden zorgden voor een nog betere balans in het team. In de poule werden de eerste 2 wedstrijden gemakkelijk gewonnen maar de derde wedstrijd toch verloren waardoor gekruist moest worden tegen Alterno. In deze wedstrijd waren de aanvallen van Alterno wellicht wat harder als die van Sliedrecht maar onze Sliedrechtse kanjers serveerden Alterno de zaal uit. In een prachtige wedstrijd werd de kruisfinale gewonnen waardoor Jongens C de finale mocht spelen. In de finale werd gespeeld tegen Polaris uit Helmond eveneens een team met Jongens en Meiden gemimed. In deze finale was het close maar wisten onze Limburgse vrienden net iets beter de kansen te benutten waardoor zij zich een jaar lang Nederlands Kampioen mogen noemen. Maar wel knap 2e.

Jongens B - 3e van Nederland

Jongens B speelde in de poule drie prachtige wedstrijden tegen achteenvolgens VCV Veenendaal, Set up uit IJsselstein en Taurus uit Houten. In deze wedstrijden lieten de mannen fantastisch volleybal zien en vol vertrouwen werd de halve finale gespeeld tegen Alterno. In de eerste set werd het een gelijk opgaande strijd en wisten onze mannen de set met 25-21 binnen te slepen. In de tweede set begonnen de mannen weer fel en goed en wisten een voorsprong op te bouwen maar Alterno vocht zich terug en knokte zich naar de setwinst. De derde set was een waar volleybal gevecht tussen de twee beste ploegen van de dag. Helaas voor de Sliedrechtse mannen wist Alterno te winnen met 15-13, close dus. In de wedstrijd om de derde en vierde plaats werd gewonnen van Haaglanden met 2-0.

Jongens A - 3e van Nederland

Jongens A wist de eerste wedstrijd tegen Inter Rijswijk met 2-0 te winnen en de daarop volgende poule wedstrijden ook met 2-0 waardoor eerste in de poule werd geeindigd. In de kruisfinale aantreden tegen Sudosa werd een waar volleybal gevecht waarin helaas Sudosa aan het langste eind trok en dus de finale mocht gaan spelen. in de wedstrijd om de derde en vierde werd wederom gespeeld tegen Inter Rijswijk en een knappe 2-0 overwinning behaald waardoor ook jongens A op een knappe derde plaats eindigde,.

In de prijs voor de beste vereniging, de Jaap van Kasteel trofee, eindigde Sliedrecht Sport in de totaalstand op een derde plaats. Zou je de ranglijst splitsen in een Jongenslijst en een Meisjeslijst dan is Sliedrecht Sport de beste jongensvereniging, een prestatie op zich om trots op te zijn. Derde jeugdvereniging van Nederland, daar ligt voor volgend jaar alweer een mooie uitdaging in het verschiet.