• Robin piekte op de Regio West Minioren Finales.

    BDUmedia

Goud voor Robin Vermeulen

SLIEDRECHT Vier gouden plakken. Die ontving Robin Vermeulen (11 jaar) tijdens de Regio West Minioren Finales, van afgelopen weekend. Op zaterdag 9 en zondag 10 juni werden op acht plekken in Nederland vergelijkbare finales gehouden.

Tijdens de finales van Regio West won Robin Vermeulen 4 keer goud: op de 400 meter vrije slag, de 100 meter vrije slag, de 100 meter rugslag, en op de 100m schoolslag. En of dat niet genoeg was bereikte ze ook 2 keer een 2e plaats op de 100 meter vlinderslag en de 200 meter wisselslag. Op 6 van haar afstanden verbeterde ze bovendien haar persoonlijk record, en verbeterde ze een clubrecord op de 100 meter vrije slag bij haar eigen vereniging.

Robin komt uit voor de zwemvereniging MNC Dordrecht. De Sliedrechtse zwemfanaat traint 5 keer per week in het wedstrijdbad.

Met de resultaten van afgelopen weekend heeft Robin Vermeulen zich ruimschoots geplaatst voor de Speedo Sportemotion jaargang finale, op 1 juli in Dordrecht. Zij mag hier op 4 afstanden deelnemen, dit is het maximale aantal voor haar leeftijdscategorie.

Aan deze prestigieuze wedstrijd zullen de beste 24 kinderen uit heel Nederland deelnemen. Daarmee behoort de Sliedrechts Robin nú al tot de top van Nederland in haar leeftijdscategorie.