Heren 1 Sliedrecht Sport houdt hoop

Wim van Mourik

SLIEDRECHT Door een bijzonder verrassende 0-3 overwinning van de mannen van Sliedrecht Sport lijkt de spanning aan de staart van de ranglijst in de topdivisie weer helemaal terug. Hekkensluiter Sliedrecht Sport verkleinde de achterstand op de veilige tiende plaats tot 4 punten, hetgeen weer hoop gaf bij de selectie van trainer Tim Oskam.

Het zware dubbel-weekend, met wedstrijden in Groningen (zaterdag) en Limburg (zondag) leverde dus drie niet ingecalculeerde bonuspunten op. Heel belangrijk voor de gemoedstoestand van heren-1, dat na de 3-1 nederlaag op zaterdag tegen DIO Bedum voor een onmogelijke opdracht leek te staan, daags erna bij de aanstaande kampioen Peelpush. Met name de drie rode kaarten in de slotfase van het duel tegen DIO Bedum zaten de groep dusdanig dwars, dat men met een alles-of-niets instelling 24 uur later aan het duel tegen Peelpush begon.

Deze instelling leverde een opmerkelijke revival op. De Peelpush aanhang in sporthal De Körref was met stomheid geslagen. Met de setcijfers 20-25, 22-25 en 24-26 ging de winst naar de rode lantaarndrager in de topdivisie, die met name serverend een bijna foutloze prestatie afleverde.

Vandaar dat de motivatie weer helemaal terug is en men de komende drie thuisduels model wil laten staan voor de beoogde Houdini act, hetgeen handhaving in de topdivisie op zou moeten leveren. Komende zaterdag staat het tweede team van SV Dynamo Apeldoorn aan de andere kant van het net. Ook de door degradatie bedreigde mannen uit Apeldoorn verzamelen de laatste weken opmerkelijk veel punten, waardoor twee geïnspireerde teams aan de start mogen worden verwacht (aanvang 17.15 uur) in sporthal De Stoep. Met de steun van het publiek in de rug moet Sliedrecht Sport in staat worden geacht een nieuwe, belangrijke stap voorwaarts te maken.