• Mike Rijnders

Heren blijven steken in halve finale Beker

SLIEDRECHT Driemaal is toch geen scheepsrecht voor de Sliedrechtse mannen. Dynamo Apeldoorn gaat na een 3-1 overwinning in eigen stadion door naar de finale van het Nationale Bekertoernooi


Het werd een enerverend potje in de Dynamo Arena in Apeldoorn. De eerste set mondde uit in een thriller, waarin beide partijen setpoints kregen. Uiteindelijk won rood-geel van blauw-wit met 30-28. Blijkbaar gaf dat een mentale dreun voor de Sliedrechters want de set erna ging verloren in een ongekend teleurstellende foutenlast en score van 25-11. 

Gelukkig werd in set 3 de draad weer opgepakt. Een comfortabele voorsprong van 12-18 werd teniet gedaan door de Draisma'ers en op een gegeven moment gaf het scoreboard weer 'gewoon' 20-20 aan. Deze keer had Sliedrecht Sport echter de sterkste zenuwen en ging de set met 26-28 mee naar de Alblasserwaard.

Dynamo kwam in de vierde set al heel snel op vier punten voorsprong. Dat werden er vijf bij 14-9, waarna er een opleving volgde van Sliedrechtse kant: 14-12. Dichter dan dat zouden de mannen van Heren 1 echter niet komen. Via 20-17 en 22-18 werd het uiteindelijk 25-19 en 3-1 voor Dynamo. Zij mogen het opnemen tegen Lycurgus, dat eenvoudig in 0-3 met Reflex Kampen afrekende.