• Christein van Hoffen

Heren Sliedrecht Sport ontvangen landskampioen Landstede

SLIEDRECHT De heren van Sliedrecht Sport moeten het woensdag 6 januari in de strijd om de beker opnemen tegen Landstede Volleybal uit Zwolle. Landstede was afgelopen twee seizoen zowel landskampioen als bekerwinnaar. Een pittige kluif dus voor de mannen van trainer-coach Tim Oskam. ,,Aan ons de taak ze het vuur aan de schenen te leggen", reageerde Sliedrecht Sport-volleyballer Roy Kroon via twitter op de loting.

Dat de lange mannen van Sliedrecht Sport de achtste finale van het Nationale bekertoernooi wisten te bereiken wordt als een lichtpuntje in een moeilijk seizoen gezien. In de competitie hebben de heren het lastig. Goed spel tegen topteams wordt nog te vaak afgewisseld met slordige nederlagen tegen laagvliegers. De eerste seizoenshelft zit er bijna op en het mannelijke keurkorps van Sliedrecht Sport verblijft in de onderste regionen van de ranglijst.

Daarom kijken de spelers, staf en supporters reikhalzend uit naar de ontmoeting met de landskampioen. ,,Een wel heel fraai affiche", aldus woordvoerder Rick van de Weg. ,,Een unieke kans voor Sliedrecht Sport om zich te meten met de absolute Nederlandse top en een prachtige gelegenheid voor Alblasserwaardse volleybalfans om de landskampioen bij de heren aan het werk te zien."

De laatste keer dat de herenploeg de achtste finale in het bekertoernooi wisten te bereiken was in 2007, toen Orion uit Doetinchem op bezoek kwam.

De wedstrijd wordt gespeeld in De Stoep in Sliedrecht om 19.30 uur en de entree is gratis.

Op de foto landskampioen Landstede Volleybal uit Zwolle.