• Mike Rijnders

Het proces van v.v. Sliedrecht

SLIEDRECHT Bij iedereen die v.v. Sliedrecht een warm hart toedraagt staat de fantastische prestatie van vorig seizoen waarschijnlijk nog vers op het netvlies. Na twee beslissende en vooral spannende wedstrijden tegen Heinenoord promoveerde Sliedrecht voor de allereerste keer van de eerste klasse naar de Hoofdklasse. Tot dusver verloopt het debuutseizoen in de Hoofdklasse A echter stroef voor de equipe van hoofdtrainer Michel Langerak. Met slechts 11 punten uit 20 wedstrijden lijkt de kans op rechtstreekse handhaving reeds verkeken. Sterker nog, op dit moment is Sliedrecht de rode lantaarndrager in de competitie. Een kleine pleister op die wond, is dat enkel de nummer laatst (15) aan het einde van het seizoen rechtstreeks degradeert. Dat heeft alles te maken met het faillissement van Haaglandia, waardoor het aan het begin van het seizoen al door de KNVB werd uitgesloten van competitiedeelname. De nummers 13 en 14 van de ranglijst krijgen na het reguliere seizoen de kans om zich via de nacompetitie te handhaven, wat voor Sliedrecht het hoogst haalbare lijkt.

door Mike Rijnders

Ondanks de (wellicht) tegenvallende resultaten dit seizoen, verlengde Langerak onlangs zijn contract op Sportpark De Lockhorst. De oefenmeester ziet duidelijk potentie in zijn staf en spelersgroep. ,,In de eerste plaats is Sliedrecht natuurlijk gewoon mijn club", is Langerak stellig. ,,Als vereniging in het geheel vind ik dat we met Sliedrecht stapjes aan het maken zijn. Kleine stapjes, dat wel. Uiteraard zullen wij er alles aan doen om in de Hoofdklasse te blijven, laat dat helder zijn. Daarnaast vind ik niet dat de nadruk moet liggen op het stempeltje 'Hoofdklasse'. Ik kijk naar het totaalplaatje, waar we staan als vereniging en hoe mijn staf en ik ervoor staan met onze spelersgroep. Het goede gevoel wat daarbij ontstaat is voor mij het belangrijkste", vindt Langerak.

AFSCHEID Afgelopen week maakte Faissal Kadiwahabi bekend dat hij aan het einde van het seizoen afscheid neemt als assistent-trainer van Sliedrecht. Zijn opvolger heeft de club al in huis in de persoon van Ferry van Dijk, wie dit seizoen als stagiair al actief is bij de club. Van Dijk was eerder al hoofdtrainer van De Zwerver, Streefkerk en Hardinxveld en volgt sinds dit seizoen de cursus TC 1/UEFA A. ,,Faissal heeft aangegeven dat hij zijn functie bij ons moeilijk kan combineren met zijn overige werkzaamheden. Het is een fantastische kerel en natuurlijk respecteer ik zijn beslissing, al is het jammer om hem te zien gaan. Daar staat tegenover dat het prettig is om Ferry erbij te kunnen houden. Ferry is een ambitieuze en slimme trainer, die voor mij veel toevoegt als onderdeel van de staf", licht Langerak toe.

Ook vanuit de spelersgroep moet Sliedrecht het volgend seizoen zonder twee vaste waarden stellen. Na het reguliere seizoen scheiden de wegen van de club en haar aanvoerder Stefan van Dam en behendige aanvaller Arif Irilmazbilek. ,,Dat zal een groot gemis zijn", weet Langerak. ,,Met elkaar probeer je iets op te bouwen bij deze club en daarbij is bereidheid een heel belangrijk speerpunt binnen de spelersgroep. Tijdens ons gesprek over zijn afscheid heeft Arif bijvoorbeeld tegen mij gezegd dat ik hem altijd kan bellen als ik hem nodig heb. In mijn beleving zegt dat heel veel over iemand. Het geeft aan met wat voor persoonlijkheid je te maken hebt", is Langerak lovend. Met die intentie wil de oefenmeester de rest van het seizoen ook tot een goed einde brengen met zijn spelersgroep. ,,Natuurlijk zal het een hele klus worden om in de Hoofdklasse te blijven, dat weten we. Zolang de neuzen dezelfde kant op staan leert de groep dit seizoen om ook met teleurstellingen om te kunnen gaan. Dat is essentieel als we met elkaar in een proces zitten met deze mooie club", besluit Langerak vastberaden.