• RON RGP PHOTO
  • Reba
  • Reba
  • RON RGP PHOTO
  • Reba

Ijzersterk optreden van Lotte van Drunen in het ONK 65cc in Eersel

SLIEDRECHT De Sliedrechtse Lotte van Drunen van MX Team van Drunen heeft in Eersel een ijzersterke wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 65cc gereden. In zowel de eerste als de tweede manche wist Lotte als tweede te finishen en verzekerde zich hiermee ook van een tweede plaats in het dagklassement.

De wedstrijd in Eersel was de laatste wedstrijd voor de zomerstop. In verband met de tijdsdruk werd vooraf besloten dat de 65cc kleine en grote wielen samen zouden rijden. Hierdoor gingen maar liefst 43 rijders de baan in om te trainen. Lotte ging lekker rond en zette een mooie vierde tijd op de klokken. Hiermee was de 9-jarige dame niet helemaal tevreden maar ,,Lotte is Lotte niet als ze wel tevreden zou zijn met deze tijd. Ze wil graag bovenaan het lijstje staat," aldus moeder Van Drunen.

Bij het vallen van het starthek in de eerste manche kwam Lotte goed weg in de drukte. Aan het einde van de eerste ronde kwam ze als zevende door op haar door RK Service getunede machine. Met deze positie reed ze op dat moment op een tweede plaats in de kleine wielen klasse. Lotte zat achter de koploper van de kleine wielen en hield de druk er de hele manche op. Echter wat Lotte ook probeerde, een echte aanval kon ze niet plaatsen waardoor ze genoegen moest nemen met een tweede plaats op slechts 0.5 seconde van de winnaar. In het gecombineerde deelnemersveld eindigde ze knap als zevende.

In de tweede manche stuurde Lotte haar Brouwer motorsport Husqvarna wederom goed de eerste bocht in en kwam nu zelfs als vijfde uit de eerste ronde. In de derde ronde moest Lotte een grote wielen deelnemer voor laten gaan en reed de gehele manche uit op een geweldige zesde plaats. In haar eigen klasse eindigde ze vlak achter de kopman op een tweede plaats.

Lotte haar volgende wedstrijd is de Masterkids inVerdun, Frankrijk.

Daguitslag ONK 65cc Kleine Wielen Eersel:

1 Levi Schrik 100 Pnt

2 Lotte van Drunnen 90 Pnt

3 Ray van Gelder 82 Pnt

4 Harrison Greenough 71 Pnt

5 Wessel van Wijk 71 Pnt

Fotocredits: Reba en RGP MX