• Kees Snepvangers
  • Kees Snepvangers

Kaashoek en Janszen winnen Dordtse Biesbosch Halve Marathon

DORDRECHT Arjan Kaashoek en Judith Janszen hebben zaterdag de Dordtse Biesbosch Halve Marathon gewonnen. Ze wonnen de tweede - en langste - wedstrijd in het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit in respectievelijk 1.15.44 en 1.26.23.

21,097 gecertificeerde kilometers door het fraaie landschap van de Hollandse Biesbosch, maar nog voor het eerste kilometerbord werd gepasseerd was Arjan Kaashoek al onstuitbaar op weg naar zijn eerste overwinning in het Grote Rivieren Loopcircuit. De gebruikelijke frontrunners verschenen zaterdag niet aan de start en daardoor was de Typhoon-atleet uit Ameide zomaar de te kloppen man.

Kaashoek had duidelijk geen last van de favorietenrol. ,,Ik had me al voorgenomen om alleen op kop te lopen. Het was niet zo goed voor mijn tijd vandaag, maar wel goede training voor de marathon van Rotterdam."

Een vergelijkbare terugblik had Judith Janszen bij haar winst in eigen woonplaats. Ook zij werkt toe naar Rotterdam, waar ze onder de 3.07 hoopt te lopen. ,,Het was zwaar om alleen te lopen vandaag", zei ze. ,,De vorige keer dat ik deze wedstrijd liep, liep ik meer in groepjes. Nu was het echt een gevecht met mezelf, want de omstandigheden waren perfect en het parcours is hartstikke mooi."

De spanning in de wedstrijd zat hem vooral in de strijd achter Arjan Kaashoek zaterdag. Een trio lopers hield elkaar zo'n twintig kilometer gezelschap en daarvan toonde vijftiger Erik Klooster zich uiteindelijk de sterkste in 1.19.23. Wouter de Bruin was de nummer drie van de dag in 1.19.55 en Michel Doeser werd in 1.20.29 vierde.

Bij de vrouwen was het verschil op de atletiekbaan van Fortius in Dordrecht uiteindelijk zo groot niet. Carolien van de Kreeke gaf ruim een halve minuut toe op haar Dordtse rivale Judith Janszen: 1.26.57. Renata Haring was derde in 1.29.36.

Het was de eerste keer dat de Dordtse Biesbosch Halve Marathon onder deze naam gehouden werd. In alle categorieën deden er zaterdag 678 lopers mee. De winnaars waren Arjan Kaashoek (Msen), Ruben Verlangen (M35), Erik Klooster (M45), Jan Prins (M55), Judith Janszen (Vsen), Carolien van de Kreeke (V35), Cora Vlot (V45), Paul Streep (M65), Irene Vink-Van der Plank (V55), Alexander Siemons (M 10km), Marjolein Bakker (V 10km), Daniël Krol (M 5km), Janita Korevaar (V 5km), Fenne Gringhuis (meisjes 1200 meter), Lotte Koese (meisjes 600 meter), Eowyn Vorthoren (meisjes 400 meter), Novi Hermus (meisjes 800 meter), Nick Koese (jongens 1200 meter), Kelvin Mol (jongens 600 meter), Danny Onwijn (jongens 400 meter), Luuk Bosveld (jongens 800 meter). Alle uitslagen zijn te vinden op www.avtyphoon.nl/loopcircuit.

De SecureRun in Ameide is op zaterdag 15 april de volgende wedstrijd in het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit.