• Peter Gommans
  • Chris Overkleeft

Kraaijvanger en Oosterlaken naar Sliedrecht Sport

SLIEDRECHT Dames 1 van Sliedrecht Sport heeft zich versterkt met Brechtje Kraaijvanger en Carlijn Oosterlaken. Bij de kersverse landskampioen stoppen Nienke de Waard en Celine Keijsers.

Nienke de Waard maakte na afloop van de kampioenswedstrijd van afgelopen weekend bekend na elf seizoenen Sliedrecht Sport een punt achter haar topvolleybalcarrière te zetten. In 2010-2011 speelde zij tussendoor een seizoen bij de Duitse club Kopernicker SC Berlin, waarmee ze in de Bundesliga uitkwam. In haar volleyballoopbaan won De Waard drie landstitels, twee bekers en een keer de Supercup met Sliedrecht Sport.

BRECHTJE KRAAIJVANGER Haar opvolger als diagonaal is de negentienjarige Brechtje Kraaijvanger. Zij komt over van Flamingo's uit Gennep, waar ze één seizoen speelde. Daarvoor kwam ze uit in de Eerste Divisie voor v.c.v. Varsseveld. Haar eerste club was sv Halley. ,,Toen ik door Sliedrecht benaderd werd, was ik eigenlijk erg verbaasd", aldus Kraaijvanger. ,,Ik speel pas één jaar in de Eredivisie. Afgelopen seizoen heb ik een grote stap gemaakt en ik vind het een mooi compliment dat ik bij een club als Sliedrecht op ben gevallen. Ik heb dan ook erg veel zin om aankomend seizoen nog veel meer stappen te kunnen zetten en ik ben er zeker van dat dit met dit team gaat lukken." Kraaijvanger studeert bouwkunde aan de HAN in Arnhem.

CARLIJN OOSTERLAKEN Ook een nieuw gezicht bij Sliedrecht Sport is passer-loper Carlijn Oosterlaken (24). Zij speelde afgelopen seizoen bij Coolen Alterno uit Apeldoorn en kwam daarvoor onder andere uit voor Regio Zwolle Volleybal en SV Dynamo Apeldoorn. Ook speelde de 1 meter 84 lange recherchekundige i.o. voor het Talent Team en Jong Oranje. Oosterlaken: ,,De laatste jaren beschouw ik Sliedrecht Sport als het hoogst haalbare op volleybalgebied in Nederland. Ik streef altijd naar dat hoogst haalbare, dus met mijn overstap naar Sliedrecht gaat een grote droom in vervulling. Bovendien heb ik altijd al een goede klik met Matt gehad, die ik nog ken van mijn tijd bij Jong Oranje. Ik kijk dus erg uit naar de nieuwe uitdaging: mooi team, nieuwe hal, Europees. Ik kan niet wachten tot het seizoen begint!"

KEIJSERS NAAR GENT Oosterlaken is de opvolger van Ilse Janssen, die aan haar schouder geopereerd gaat worden en daarna bij Dames 2 gaat werken aan haar comeback. Zoals eerder gecommuniceerd keren ook Inge Molendijk en 'invalskracht' Esther van Berkel niet terug in het blauw-witte tenue. De laatste weggaander is Celine Keijsers. Zij maakt de overstap naar het Belgische VDK Gent; het team waar oud-Sliedrecht Sport-speelster Bianca Gommans in 2014-2015 een seizoen speelde. Keijsers maakte drie seizoenen deel uit van de Sliedrechtse hoofdmacht.