Libero Florien Reesink naar Sliedrecht Sport

SLIEDRECHT Sliedrecht Sport heeft libero Florien Reesink aangetrokken. Zij maakt de overstap van het TalentTeam Papendal Arnhem waar zij het afgelopen seizoen speelde. Daarvoor kwam zij uit voor Ecare Apollo 8 uit Borne in de Topdivisie.

Trainer-coach Matt van Wezel prijst zich gelukkig met de overstap van het talent. ,,Florien is een hele goede en stabiele passer. Bovendien is ze een harde werkster met een ijzeren discipline."

,,Ik vind het een eer om bij Sliedrecht Sport te gaan spelen", zegt Florien Reesink. ,,Een mooie vereniging waar ik veel kan leren om een betere volleybalster te worden."

Van de huidige Dames 1-speelsters blijven Nienke de Waard (diagonaal en teamcaptain), Lynn Thijssen (midden), Tessa Polder (midden) en Ilse Janssen (passer-loper). Nieuwe gezichten zijn Lea van Rooijen (diagonaaal) en nu dus Florien Reesink (libero). Er wordt afscheid genomen van beide libero's Angelique Verheul en Daisy Xhofleer. Ook passer-loper Angelique Vergeer, die stopt met haar volleybalcarrière, de Canadese spelverdeelster Dani Smith en diagonaal/passer-loper Celia Diemkoudré, die haar zinnen heeft gezet op een transfer naar het buitenland, keren volgend seizoen niet meer terug in De Stoep.

Hoofdcoach Matt van Wezel verwacht de komende weken de rest van zijn nieuwe team bekend te kunnen maken.