• RGP Photo
  • Reba MX
  • Rene Klein Baltink
  • Rene Klein Baltink
  • RGP Photo
  • Reba MX

Lotte blijft ongeslagen in Eersel

SLIEDRECHT Lotte van Drunen van MX Team van Drunen heeft in het Open Nederlands Kampioenschap 65cc kleine wielen in Eersel beide manches op haar naam weten te schrijven. De dame uit Sliedrecht moest in de eerste manche door twee foutjes even de koppositie afstaan maar ze sloeg vervolgens keihard terug en wist de koppositie terug in handen te nemen en de manche te winnen. In de tweede manche leidde ze van start tot finish en zette ze de wedstrijd naar haar hand.


Lotte rijdt graag op het circuit van Eersel en begon dan ook met veel enthousiasme aan de training. Hierin zette ze een derde tijd op de klok, niet de tijd die ze voor ogen had maar wel goed genoeg om een ideale startplaats uit te kiezen voor de eerste manche.

Geconcentreerd stond ze achter het starthek voor de eerste manche. Toen het hek viel kwam ze heel goed weg en pakte kopstart. Ze reed netjes rond en wist zich goed staande te houden op de eerste plaats totdat ze in het midden van de wedstrijd twee foutjes maakte. Dit koste haar gelijk de koppositie maar hier was de dame uit Sliedrecht het niet mee eens en wist niet veel later de koppositie terug in handen te nemen. Door het tempo strak te houden tot aan de finish wist Lotte de eerste manche winnend af te sluiten.

Ondanks dat Lotte gewonnen had, keerde ze niet helemaal tevreden terug naar het rennerskwartier waar ze de wedstrijd met haar begeleiders door sprak. Voor de tweede manche bestuurde ze het circuit en was er opgebrand om het in de tweede manche beter te doen. Ook ditmaal pakte ze een goede start en dook als leidster de eerste bocht in. Gelijk had ze een goed ritme in handen en wist de koppositie netjes in handen te houden. Gedurende de wedstrijd bouwde ze een voorsprong op en wist de manche winnend af te sluiten.

Tot nu toe heeft Lotte alle tien de manches in het Open Nederlands Kampioenschap nog weten te winnen en blijft hiermee ongeslagen in het kampioenschap. Aankomend weekend zal de dame uit Sliedrecht starten in de tweede voorronde van het Europees Kampioenschap 65cc in het Finse Vantaa. Voor Lotte is het best spannend met wat voor soort circuit ze hier te maken krijgt maar ze zal haar uiterste best doen om zo hoog mogelijk te eindigen.