• Floris van den Elsen
  • REBA MX
  • RON RGP PHOTO
  • RON RGP PHOTO

Lotte knap twaalfde in Europees kampioenschap 65cc in Mill

SLIEDRECHT Lotte van Drunen van MX Team van Drunen heeft in haar eerste wedstrijd om het Europees Kampioenschap 65cc in Mill een knappe twaalfde plaats weten te behalen. De snelle 9-jarige dame uit Sliedrecht werd twaalfde in de eerste manche en veertiende in de tweede manche. Ook Bram stond aan de start in Mill en reed een wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 125cc waarin hij zestiende wist te worden.

Nadat de eerste drie voorrondes voor het Europees Kampioenschap 65cc in Scandinavië waren verreden, was het dit weekend de beurt aan het Brabantse Mill. De vrijwilligers hadden het circuit optimaal geprepareerd maar een zware regenbui op zaterdag gooide deels roet in het eten. De kwalificaties werden daardoor geschrapt en verplaatst naar de zondag.

Tijdens de kwalificatie op zondagochtend wist Lotte haar KTM machine naar een hele keurige veertiende tijd te sturen. Hierdoor wist zij zich verzekerd van een goede plaats achter het starthek voor in de manches. Lotte pakte een geweldige start in de eerste manche en kwam aan het einde van de eerste ronde door op een ijzersterke vijfde plaats. In een startveld met alleen maar jongens weerde de 9-jarige Lotte zich kranig, al zakte ze gedurende de manche wel iets weg. In de laatste ronde leek Lotte af te stevenen op een zevende plaats, echter gooide een val in één van de laatste bochten roet in het eten en werd ze als twaalfde afgevlagd. Hierna zocht ze toch nog ietwat teleurgesteld de camper op.

Nadat Lotte zich had opgeladen stond ze klaar voor haar tweede manche. Bij het vallen van het starthek was ze niet erg goed weg maar kwam toch nog als twaalfde uit de eerste ronde. Helaas maakte Lotte in de tweede ronde een foutje waardoor ze viel en dit kostte haar enkele plaatsen. Als vijftiende hervatte ze haar wedstrijd en zoals altijd probeerde Lotte zich terug te vechten. Gelukkig wist ze nog één plaats terug te pakken waardoor ze in de tweede manche als veertiende over de finish kwam. Met de 12-14 in de manches werd Lotte heel knap twaalfde in het dagklassement.

Nog voordat Lotte aan haar dag was begonnen stond Bram al klaar voor de tijdtraining van het Open Nederlands Kampioenschap 125cc. Op het nog vrij natte circuit wist Bram een nette vijftiende tijd op de klokken te zetten.

In de eerste manche kende Bram een matige start en kwam de eerste ronde door als twintigste. Hierna kwam hij in de derde ronde ten val waardoor hij zich vanaf de vijfentwintigste plaats terug moest knokken. Dit lukte nog vrij goed en Bram kwam als negentiende over de finish. In de tweede manche kende Bram opnieuw een matige start waarna hij de eerste ronde doorkwam op een zesentwintigste positie. Hierna zette hij goede rondetijden neer en wist hij de ene na de andere rijder te passeren. Hierdoor kwam hij op een zeer verdienstelijke vijftiende plaats over de finish.