• Motorpers.nl
  • Motorpers.nl

Lotte van Drunen maakt indruk bij MX Masterkids in Frankrijk

SLIEDRECHT Lotte van Drunen heeft afgelopen weekend tijdens de MX Masterkids in Verdun, Frankrijk, een sterke indruk achter gelaten. Door tweede, zesde en derde te worden in de manches werd Lotte derde in haar groep. Voor broer Bram was dit zijn eerste wedstrijd na zijn sleutelbeenbreuk en met twaalfde, zevende en dertiende plaats werd hij tiende in zijn groep.

Afgelopen woensdagavond kwam de familie van Drunen aan in het Franse Verdun, alwaar op donderdag de inschrijving begon en op vrijdag al de eerste wedstrijd op het programma stond. Verdun is een echt hard Frans circuit met uitdagende schansen en hoogteverschillen, niet de banen die Lotte en Bram wekelijks gewend zijn. Echter liet Lotte meteen in de training zien dat er rekening met haar moest worden gehouden door een vierde tijd op de klokken te zetten.

Toen vrijdagmiddag de eerste manche werd verreden pakte Lotte kopstart en wist de koppositie enkele ronden vast te houden. Vervolgens moest ze de leiding afstaan aan een snellere rijder maar wist heel erg netjes als tweede over de finish te komen. Tijdens de tweede manche op zaterdag kende Lotte een slechte start en moest ze in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. In haar opvallende roze MVD Racewear outfit vloog ze over het circuit en na de eerste ronde kwam ze al door op een vijftiende plaats. Ze zette haar opmars verder en werd na een ijzersterke wedstrijd als zesde afgevlagd. Gebrand op een goed resultaat stond Lotte zaterdagavond aan de start voor de derde manche en opnieuw wist ze kopstart te pakken. Al snel was Lotte verwikkeld in een hele mooie strijd om de tweede plaats, die ze helaas in de laatste bocht verloor en zo als derde werd afgevlagd. Eigenlijk mocht Lotte hierdoor ook als derde van haar groep deelnemen aan de gouden finales op zondag maar deze werden door een ernstig ongeval afgelast.

Ook Bram was aanwezig in Verdun nadat hij net hersteld is van een sleutelbeenbreuk. Bram besloot om in de trainingen te kijken hoe het ging en nadat dit met een elfde tijd positief was uitgepakt, ging hij ook van start in de manches. In de eerste manche kwam Bram goed weg bij de start maar doordat hij toch nog iets te voorzichtig was, moest hij enkele plaatsen inleveren. Vervolgens reed hij lange tijd op een zestiende plaats maar doordat hij steeds beter in zijn ritme kwam, wist hij nog verschillende rijders te passeren en kwam op een twaalfde plaats over de finish. In de tweede manche kwam Bram opnieuw heel goed weg en pakte bijna kopstart. Gedurende de manche verloor hij enkele plaatsen maar wist zich toch goed te handhaven in de top tien. De snelheid was goed en ook het springen ging steeds soepeler, wat resulteerde in een zevende plaats. De derde manche was wat lastig omdat Bram geen goede start had en hij zich terug moest knokken. Opnieuw reed hij heel sterk waardoor hij als dertiende over de finish kwam en zich als tiende plaats voor de finales wist te kwalificeren. Ook de klasse van Bram werd vanwege het ernstige ongeval afgelast.

Een positief weekend voor de familie van Drunen. Lotte werd na afloop overspoeld met positieve reacties van de buitenlandse concurrentie en ontving ook veel applaus van het aanwezige publiek. Ook Bram mag terug kijken op een sterk weekend na zijn blessure en is duidelijk op de weg terug.