• RGP PHOTO

Lotte van Drunen op het podium tijdens ONK 65cc in Oirschot

SLIEDRECHT Lotte van Drunen is tijdens het Open Nederlands Kampioenschap in het Brabantse Oirschot op een derde plaats geëindigd. Lotte behaalde dit resultaat door in de eerste manche na een inhaalrace als zevende te finishen en in de tweede manche op een nette tweede plaats over de finish te komen.

De baan in Oirschot is een circuit dat zich uitstekend leent voor de jeugdklassen van de motocross. In de tijdtraining kon Lotte niet echt haar draai vinden en ze was dan ook niet tevreden met haar vierde tijd.

Gebrand op een goed resultaat in de manches meldde Lotte zich in de fuik voor de eerste manche. Bij het vallen van het starthek draaide ze de gaskraan vol open maar omdat ze daarna te vroeg achterop ging zitten, had dit tot gevolg dat ze achterover sloeg. Vanaf een laatste plaats moest ze aan een inhaalrace beginnen. Nadat ze in de tweede bocht opnieuw ten val was gekomen volgde er een ijzersterke inhaalrace. Links en rechts kwam ze haar concurrenten voorbij, wat resulteerde in een knappe zevende plaats.

Tussen de manches door had Lotte samen met haar broers het circuit goed bekeken en ging richting de start voor haar tweede manche. Bij het vallen van het starthek draaide Lotte het gas wederom goed open en kon als tweede aan de wedstrijd beginnen. Lang kon Lotte de kopman blijven volgen maar aangekomen bij de wat langzamere rijders, moest ze toch wat toegeven aan de kopman. Lotte reed ijzersterk en zeer constant en kwam als tweede over de finish. In het dagklassement werd Lotte heel netjes derde en in het tussenklassement van het Open Nederlands Kampioenschap 65cc kleine wielen staat Lotte royaal op een tweede plaats.

Aankomend weekend zal Lotte deelnemen aan het Europees Kampioenschap 65cc in Mill. Lotte zal het hier gaan opnemen tegen drieëndertig snelle jongens en zal haar uiterste best gaan doen om een mooie klassering te behalen. Lotte hoopt tijdens deze EK-wedstrijd bij de eerste vijftien te eindigen. Ook Bram staat volgende week aan de start in Mill bij het ONK 125cc.