• Reba MX
  • RGP PHOTO

Lotte van Drunen pakt manchezege in ONK 65cc in Winterswijk

SLIEDRECHT Lotte van Drunen van MX team van Drunen heeft in het Open Nederlands Kampioenschap 65cc kleine wielen in Winterswijk opnieuw een manchezege geboekt. De dame uit Sliedrecht won de eerste manche en kwam in de tweede manche als tweede over de finish. Hiermee verzekerde Lotte zich van een tweede plaats in het dagklassement, met hetzelfde aantal punten als de uiteindelijke winnaar.

De organisatie had er alles aan gedaan om het circuit optimaal te preparen en Lotte had er zoals altijd weer veel zin in. Dat ze veel zin had was te zien aan haar rondetijden want ze miste precies het bord van de tijdtraining, nu moest ze nog een ronde wachten voordat ze een tijd kon gaan zetten. Lotte zat inmiddels midden in het verkeer maar wist toch noch een knappe tweede tijd op de klokken te zetten.

Bij het vallen van het starthek spoot Lotte op haar Brouwer Motorsport Husqvarna weg en pakte direct de leiding. In de eerste ronde maakte ze een klein foutje en de nummer twee zag direct zijn kans en ging Lotte voorbij. Een paar ronden later maakte de nieuwe kopman een fout en zag Lotte direct haar kans om de koppositie terug in handen te nemen. Hierna gaf Lotte de concurrentie geen kans meer en werd ze als winnares afgevlagd.

Lotte was erop gebrand om dit keer in beide manches de overwinning te pakken en pakte dan ook direct de kopstart op haar RK service getunede Husqvarna. Lotte reed strakke lijnen maar maakte in de voorlaatste ronde een kleine inschattingsfout die voor haar grote gevolgen had. Ze moest haar koppositie afgeven en finishte net achter de kopman op een tweede plaats. Het is daarnaast wel een vermelding waard dat de twee koplopers een voorsprong van zo'n vijfenvijftig seconden hadden op de nummer drie.