• Floris van den Elsen
  • Floris van den Elsen
  • Floris van den Elsen
  • Floris van den Elsen

Lotte van Drunen wint de seizoensopener in Oirschot

SLIEDRECHT Lotte van Drunen heeft de seizoensopener in Oirschot weten te winnen. Voor Lotte was het de eerste buitenwedstrijd van dit jaar op de 65cc. Ze was er klaar voor om de strijd met de concurrentie aan te gaan en vocht vooral in de eerste manche een mooi duel uit in de kopgroep. Lotte reed strak en geconcentreerd en wist beide manches winnend af te sluiten.

Na het vallen van het starthek in de eerste manche zat ze er redelijk goed bij en kwam op een vijfde plaats door de eerste bocht. Omdat ze niet gelijk door kon stoten naar een vierde plaats, wist de top drie een klein gaatje te slaan. Toch vond ze in de eerste ronde een plaats waar ze de vierde plaats over kon nemen en wist een ronde later de derde plaats over te nemen. De kleine dame uit Sliedrecht zette de twee koplopers onder druk en toen die beiden een fout maakten, wist ze de koppositie over te nemen. Ze stond in de rest van de manche flink onder druk, maar Lotte bleef strak rijden en maakte nagenoeg geen fouten. Ze hield het hoofd koel tot aan de finish en wist de manche winnend af te sluiten.

Na haar zege in de eerste manche bereidde Lotte zich zelfverzekerd voor op de tweede manche. Ze reageerde scherp toen het starthek viel en dook als eerste de eerste bocht in. Door gelijk een hoog tempo in te zetten, sloeg ze een gat van tientallen meters. Na een perfecte eerste ronde had ze al een flinke voorsprong op weten te bouwen die ze per ronde verder uit wist te bouwen. Ze werkte een hele sterke wedstrijd af en wist de manche met een voorsprong van achttien seconden te winnen. Lotte heeft hiermee laten zien dat ze ook op de 65cc machine zeer strijdlustig is en zeker mee kan doen in de top van deze klasse.

Ook Luke en Bram kwamen op deze dag in actie. Bram ging van start bij de startbewijshouders en werd keurig derde in de eerste manche. Helaas haalde hij in de tweede manche de finish niet waardoor zijn kansen op een eventuele podiumplaats in rook opgingen. Luke wist het dagklassement van de hobbyklasse te winnen met een eerste en een derde plaats.