• REBA MX
  • RGP Photo
  • REBA MX
  • RGP Photo

Lotte van Drunen wint eerste wedstrijd om het ONK 65cc

SLIEDRECHT Lotte van Drunen van MX team van Drunen heeft de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 65cc kleine wielen in Oldebroek weten te winnen. De dame uit Sliedrecht moest in beide manches een strak tempo rijden omdat ze flink onder druk stond. Ze reed netjes haar ronden en ondanks dat ze in de tweede manche heel even de koppositie verloor wist ze toch beide manches winnend af te sluiten.

Lotte keek met veel enthousiasme uit naar de wedstrijd in Oldebroek. Op haar RK service getunede Brouwer Motors Husqvarna had ze haar draai al snel gevonden in de training en wist de snelste tijd op de klokken te zetten. Hiermee was ze ervan verzekerd dat ze in beide manches als eerste een plaats mocht zoeken achter het starthek. Ze ging tevreden terug naar het paddock en nam de nodige rust zodat ze uitgerust aan de eerste manche kon beginnen.

In de eerste manche reageerde ze scherp toen het starthek viel en dook als eerste de eerste bocht in. Omdat de tweede man haar onder druk hield, mocht ze geen moment verslappen. Lotte bleef geconcentreerd rijden tot in de slotfase en wist in de laatste ronde haar snelste tijd neer te zetten. Ze gaf de koppositie niet meer uit handen en won de eerste manche.

Tussen de manches in nam ze met haar broers de tijd om het circuit te verkennen voor de tweede manche. Ditmaal kwam ze iets minder goed weg bij de start en dook op een zevende plaats de eerste bocht in. Door haar Husqvarna machine kort af te draaien in de bocht wist ze verschillende rijders te passeren en kon op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Op de eerste grote tafelberg sprong ze de kopman voorbij en leidde de wedstrijd. Net als in de eerste manche stond ze flink onder druk maar wist lange tijd foutloos te rijden. Toch maakte ze in de voorlaatste ronde een fout door voor een diepe geul te kiezen. Dit had tot gevolg dat ze snelheid verloor waardoor ze de koppositie even af moest staan en terug viel naar een tweede plaats. Lotte ging gelijk terug in de aanval en toen de kopman in de laatste ronde een foutje maakte, kon ze ervan profiteren en nam de koppositie terug in handen. In de rest van de ronde hield ze het tempo strak en wist zo haar tweede zege van de dag binnen te halen.

Met een dubbele manchezege won Lotte het dagklassement in Oldebroek en is hiermee de eerste leider in het kampioenschap. Volgende week zondag gaat het kampioenschap verder op het circuit van Rosmalen.