• RON-RGP-PHOTO
  • Picasa
  • RON-RGP-PHOTO
  • Picasa
  • Picasa
  • Picasa

Lotte van Drunen wint het NK 50cc in Borculo

SLIEDRECHT Lotte van Drunen van MX Team van Drunen heeft zondag het Nederlands Kampioenschap 50cc in Borculo gewonnen. De dame uit Sliedrecht wist de dagzege te pakken met een 2-1 in de manches en blijft hiermee aan de leiding staan in de tussenstand. Bram van Drunen kwam bij de 85cc grote wielen slecht weg bij de start van de eerste manche maar knokte zich toch nog terug naar een vierde plaats. In de tweede manche zat hij er beter bij na de start maar helaas maakte hij in het tweede deel van de wedstrijd een paar kleine foutjes waardoor hij terug viel naar een zesde plaats.

Nadat Bram en Lotte het circuit uitvoerig hadden bekeken, was het als eerste de beurt aan Lotte om de baan op te gaan om te gaan trainen. Het rijden ging lekker en nadat ze een paar keer flink had aangezet, kwam ze uit op een tweede tijd.

In de eerste manche reageerde ze scherp toen het starthek viel en op haar Jumbo Brouwer Motors KTM machine wist ze als leider door de eerste bocht te komen. In de beginfase voerde ze het deelnemersveld aan maar door een klein slippertje in de derde ronde viel ze terug naar een tweede plaats. Lotte heeft de rest van de manche aan het achterwiel van de kopman gereden maar zag geen kans meer om hem te passeren en kwam op een tweede plaats over de finish. Na de manche was Lotte ontevreden over haar rijden en stortte zich in de pauze op een bak fruit en veel drinken.

Ze bereidde zich vol goede moed voor op de start van de tweede manche. Ze zat er opnieuw goed bij na de start en dook op een tweede plaats de eerste bocht in. Gelijk zette ze de druk op de ketel bij de kopman en wist in de tweede ronde de leiding in de wedstrijd over te nemen. Tot op twee ronden van het einde reed ze aan de leiding maar toen viel ze terug naar een tweede plaats. Ze was het hier duidelijk niet mee eens en bleef aan het wiel van de kopman rijden. In de slotfase kwam deze in de problemen en dit zorgde ervoor dat ze op haar RK service getunede KTM machine de manche winnend af kon sluiten en aan de leiding blijft staan in het Nederlands Kampioenschap.

Ook Bram stuurde zijn machine enthousiast het circuit op om te gaan trainen. In de vrije training stond hij op de snelste tijd en later werd de tijdtraining afgesloten op een derde plaats. Het verschil met de snelste man was slechts 0.17 sec en dit gaf hem vertrouwen voor in de manches. Helaas pakte hij in de eerste manche geen goede start en kwam pas op een vijftiende plaats uit de eerste bocht. Op het smalle circuit begon hij aan een opmars en kwam aan het einde van de eerste ronde al op een achtste plaats voorbij start/finish. In de daaropvolgende ronden stootte hij door naar een vijfde plaats en wist in de laatste ronden nog een rijder te passeren om uiteindelijk op een vierde plaats over de finish te komen.

Tussen de manches in had Bram zijn rust genomen en was goed hersteld om er in de tweede manche opnieuw voor te gaan. De start van de tweede manche was beter en ditmaal kon hij op een vijfde plaats aan de wedstrijd beginnen. In de eerste ronde stootte hij gelijk door naar een derde plaats. Omdat het rijden niet helemaal lekker ging maakte hij teveel foutjes en zakte daardoor terug naar een zesde plaats. Bram vond dit jammer omdat er in deze manche meer in had gezeten. Wel heeft hij in Borculo belangrijke punten goed gemaakt op zijn concurrenten en staat nu op een zesde plaats in de tussenstand. Het verschil met de derde man bedraagt nog slechts veertien punten.

Op zondag 22 mei gaat het NK Jeugd van de KNMV verder in Veendam. Aankomende zaterdag gaat eerst het MON kampioenschap verder in Venlo.