• MX Nieuws
  • MX Nieuws
  • MX Nieuws
  • RON RGP PHOTO
  • MX Nieuws

Lotte van Drunen wint Internationaal Jeugdweekend in Overloon

SLIEDRECHT Lotte van Drunen van MX Team van Drunen heeft afgelopen weekend het Internationale Jeugdweekend in Overloon op haar naam geschreven. In de 65cc klasse wist Lotte drie van de vier manches te winnen. Ook Bram kwam in actie tijdens de wedstrijd in Overloon, hij werd in de IMBA MX2 klasse keurig vijfde.

De zaterdagochtend begon met een vrije- en tijdtraining, Lotte zette hierin een scherpe tweede tijd neer en Bram kwam in de MX2 klasse uit op een mooie vijfde tijd. Zaterdagmiddag werd er een begin gemaakt met de wedstrijden en Lotte was bij het vallen van het starthek als tweede weg maar kon al snel de leiding overnemen. Vervolgens voelde ze de hete adem van de achtervolgers in haar nek maar Lotte wist gedurende de manche een beetje afstand te nemen en wist de wedstrijd gecontroleerd als winnares af te sluiten. Later in de middag stond de tweede manche gepland en Lotte was wederom goed weg en dook nu als eerste de bocht in. De gehele manche reed ze op kop maar maakte in de laatste ronde een fout waardoor ze haar koppositie af moest staan en finishte als tweede.

Op zondagochtend volgde de derde manche waarin Lotte opnieuw een goede start wist te pakken. Als tweede dook ze de eerste bocht in maar door een betere lijn te kiezen nam ze gelijk de leiding in handen. Vervolgens reed Lotte strakke lijnen en sloeg door middel van een hoog tempo te rijden een riant gat op haar achtervolgers. Bij het vallen van de finishvlag had ze een voorsprong van een minuut op de nummer twee en keerde tevreden terug naar het paddock. Ook in de vierde en laatste manche ging Lotte als tweede de eerste bocht in en pakte in de tweede bocht meteen de koppositie over. Net als in de vorige manche reed Lotte ook deze slotmanche vlekkeloos uit, al nam ze in de laatste ronde niet te veel risico's meer en liet de snelheid wat zakken. Met dit sterke optreden liet ze alle overige deelnemers uit Nederland, Duitsland, Zwitserland, Denemarken en Zweden ruim achter zich.

Bram reed dit weekend mee met het EK jeugd IMBA MX2. Ook hier stonden rijders aan de start uit diverse landen. Bram zette in de tijdtraining een mooie vijfde tijd neer en was bij het vallen van het starthek in de eerste manche goed weg, als tweede ging Bram het bos in en reed een hele sterke manche. Bram moest gedurende de manche nog één rijder voor laten gaan maar finishte knap als derde. Dit resultaat smaakte naar meer maar bij het vallen van het starthek in de tweede manche was Bram erg slecht weg en begon buiten de top tien aan de wedstrijd. Na de eerste ronde kwam hij door als achtste en schoof zo iedere ronde een plaatsje op om als vijfde over de finish te komen. Ook in de derde manche begon Bram ver buiten de top tien en ook hierin moest hij dus hard werken om naar voren te komen. Hard werken deed Bram en dat werd beloond met een keurige zede plaats. In de vierde manche was de start gelukkig beter en begon Bram rond een zevende plaats, het rijden ging goed en hij kon de groep voor hem goed volgen. Helaas kwam de rijder voor Bram ten val en moest hij even van het gas af en zijn motor naar achteren trekken. Gelukkig kon Bram snel verder waarna hij stuitte op nog wat gevallen rijders. Na een mooie strijd met de nummers vijf en zes finishte hij als vierde en werd hiermee vijfde in het dagklassement.

Daguitslag MON Internationaal Jeugdweekend Overloon 65cc

1 Lotte van Drunen 234 Pnt

2 Anton Isaksson 213 Pnt

3 Mick Kennedy 199 Pnt

4 Jayson van Drunen 179 Pnt

5 Guus Oomen 179 Pnt

Daguitslag IMBA MX2 Jeugd Overloon

1 Boyd van der Voorn 240 Pnt

2 Rick Wennekes 207 Pnt

3 Danny van Hoof 195 Pnt

4 Quinten Theunis 191 Pnt

5 Bram van Drunen 185 Pnt

Bedankt sponsoren die alles mogelijk maken: HGS Exhaust Systems,

Brouwer Motors, RK service, VHM, MvD racewear, Brouwer Motorsport, DT1

air filters, R2C trainingen, Jumbo, MQP Sports, Husqvarna Nederland,

Freegun, Nooteboom Textiles, Autoschade Visser, Alpinestars, Vos Oss

Motoren, Patrick Filterservice, Stenzo Textiles, De Noord

Assurantiën, Gruko bv., RGP Photo, Joytex, RebaMX, Addvision, MX

Nieuws en De Stoffenkraam.

Fotocredits, MX Nieuws