• RON-RGP-PHOTO

Lotte van Drunen wint NK 50cc in Heerde

HEERDE Lotte van Drunen van MX Team van Drunen heeft de derde wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 50cc van de KNMV in Heerde weten te winnen. De dame uit Sliedrecht reed in de eerste manche van start tot finish aan de leiding. In de tweede manche moest ze na een valpartij in de beginfase terug komen. Dit lukte goed en uiteindelijk wist ze de koppositie in de laatste ronde over te nemen en kon zo de manche winnend af te sluiten.

De dag begon lekker voor Lotte want in de training ging het goed met haar en wist ze een tweede tijd op de klokken te zetten. Tevreden keerde ze terug naar het rennerskwartier en begon zich voor te bereiden op de eerste manche.

Lotte stond geconcentreerd achter het starthek voor de eerste manche en dit wierp haar vruchten af. Ze pakte kopstart maar stond gelijk flink onder druk van de drie rijders die achter haar reden. Lotte liet zich niet van de wijs brengen en wist de eerste plaats de hele wedstrijd netjes in handen te houden. In de slotfase was het spannend want de tweede man bleef maar aandringen maar Lotte hield het hoofd koel op haar Jumbo Brouwer Motors KTM en wist de eerste manche winnend af te sluiten.

Na een verdiende rustpauze zette ze haar door RK service getunede motor achter het starthek voor de tweede manche. Toen het starthek viel maakte ze op het startveld een kleine slinger en dit zorgde ervoor dat ze net de kopstart miste en als tweede aan de wedstrijd kon beginnen. In de tweede ronde kwam ze bij een inhaalmanoeuvre met een andere rijder in aanraking en dit had een valpartij tot gevolg. Ze moest nu vanaf een derde plaats terug naar voren zien te komen. Ze liet zich niet uit het veld slaan en zette alles op alles om nog plaatsen winst te kunnen boeken. Ze kwam snel dichterbij en door wat foutjes van de kopmannen wist ze in de laatste ronde de koppositie over te nemen en wist zo ook de tweede manche te winnen.

Met een dubbele manchezege won Lotte het dagklassement en staat na drie wedstrijden aan de leiding in de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap. Aankomende zaterdag zal Lotte starten in het Nederlands Kampioenschap van de MON in Stevensbeek. Op 7 mei start ze in Lottum en op 8 mei gaat het Nederlands Kampioenschap van de KNMV verder in Borculo.