• ReneMXpics.nl

Lotte van Drunen wint NK 65cc van de MON

SLIEDRECHT Lotte van Drunen van MX Team van Drunen heeft afgelopen zaterdag het Nederlands Kampioenschap 65cc in Venlo weten te winnen. Lotte was tijdens haar MON uitstapje in zowel de eerste als de tweede manche de sterkste.

Afgelopen zaterdag deed Lotte mee aan het Nederlands Kampioenschap van de MON in Venlo, dit was tevens een uitwisselingswedstrijd waar ook Duitse en Belgische rijders aan deelnamen. Lotte haar klasse, 65cc kleine wielen, reed in Venlo tegelijk met de 65cc grote wielen. De training was een tijdtraining dus Lotte moest proberen om een goede tijd neer te zetten. Het rijden ging lekker en ondanks dat het steeds harder begon te regenen zette Lotte een keurige derde tijd op de klokken.

Toen het starthek in de eerste manche viel begon Lotte meteen goed en dook op een eerste plaats de eerste bocht in. Lotte wist goed raad met haar gashendel en sloeg meteen in de beginfase een groot gat op de concurrentie in de kleine wielen klasse. Lotte reed goede rondetijden en pakte de juiste lijnen om zo als eerste over de finish te komen, niet alleen als eerste van de kleine wielen maar ook als eerste van het hele gecombineerde startveld.

Na de manche keerde Lotte terug naar de bus en ging ze bij haar grote broer Luke kijken, die op zaterdag ook weer een keer aan de start stond. Luke staat meestal voor Lotte klaar maar ditmaal stond Lotte langs het circuit om haar broer aan te moedigen. Ook in de tweede manche was Lotte als eerste weg en ook ditmaal wist ze het hele veld achter zich te houden en de manche winnend af te sluiten. Zo werd de wedstrijd met een overtuigende 1-1 in de manches een succesvol uitstapje bij de MON.