• RON RGP PHOTO
  • RGP Photo
  • RON RGP PHOTO

Lotte van Drunen wordt Vice kampioen in het ONK 65cc kleine wielen

SLIEDRECHT Lotte van Drunen heeft in haar debuutjaar beslag weten te leggen op de tweede plaats in de eindstand van het Open Nederlands Kampioenschap 65cc kleine wielen. Tijdens de laatste wedstrijd in Heerde zette Lotte de snelste tijd neer in de training en dit gaf haar veel vertrouwen voor de wedstrijd. Bij de start van de eerste manche kwam Lotte redelijk goed weg en wist zich na een boeiend gevecht vrij snel op te werken naar de tweede plaats. Lotte naderde de kopman maar moest genoegen nemen met de tweede plaats. In de tweede manche was Lotte gebrand op een goede start en lag meteen op de tweede plaats. Lang hing Lotte aan het achterwiel van de kopman en doordat ze alle schansen sprong kwam ze steeds dichterbij, zo dichtbij dat ze zelfs een inhaalactie kon inzetten voor de koppositie in de wedstrijd. Dit lukte en Lotte wist meteen een kleine voorsprong te pakken. Helaas maakte ze in al haar ijver tijdens de laatste ronde een foutje en viel terug naar de tweede plaats. Dit betekende voor Lotte de tweede plaats in Heerde en de tweede plaats in het ONK 65cc.

Nadat Lotte vorig jaar Nederlands Kampioene werd in de 50cc klasse maakte ze dit jaar meteen de overstap naar de 65cc klasse. Lotte had in de winterperiode flink getraind en toen het eindelijk zo ver was, stond ze te popelen om aan haar debuutseizoen te beginnen. Haar persoonlijke doelstelling was top vijf maar als snel bleek dat Lotte goed mee kon komen met haar mannelijke concurrenten. De eerste wedstrijd liet ze meteen van zich horen door in de tijdtraining op circuit de Kuilen in Mill de snelste tijd op de klokken te zetten.

In de beginfase van het seizoen won de jonge Sliedrechtse een aantal manches totdat ze ongelukkig ten val kwam bij een training en haar sleutelbeen brak. Dit was een grote tegenslag en Lotte moest tot tweemaal toe geopereerd worden en daarbij liet ze haar bot laseren. Op de eerste dag na de operatie zat Lotte alweer op haar fiets en probeerde zodoende haar conditie op peil te houden. Na twee weken kon Lotte haar training hervatten en na een kleine drie weken reed ze weer een wedstrijd. Bij deze wedstrijd liet ze noodgedwongen veel punten liggen, ook de volgende twee wedstrijden kon ze nog niet volop meestrijden en verloor dus de kopman beetje bij beetje uit het oog in het totaalklassement. Met veel tweede plaatsen en diverse mancheoverwinningen staat Lotte zo ver voor dat ze de tweede plaats in het ONK heeft veilig gesteld. Lotte heeft nog twee wedstrijden te gaan en zal hier ontspannen aan deel kunnen nemen omdat de druk van de ketel is.

Naast het ONK heeft Lotte ook nog meegedaan aan de Masterkids in Frankrijk waar ze hoge ogen gooide en ook won ze het Internationale jeugdweekend in Overloon. Daarnaast is Lotte dit jaar ook veel in de media geweest met als hoogtepunt ZappSport op NPO3.

Lotte heeft het afgelopen jaar ook een mooie plaats gekregen in de nationale selectie waar ze onder leiding van de bondscoach op diverse circuits in Nederland trainde. Daarnaast werden er ook diverse trainingen gedaan op Papendal en een motortraining in Frankrijk.

Voor de komende weken staan er nog twee ONK wedstrijden op programma in Geldermalsen en Boekel. Daarnaast zal Lotte deelnemen aan de Internationale supercrosswedstrijden in Zuidbroek en Schijndel en zal ze komende winter gaan genieten van een trainingsvakantie in Spanje.

Voor volgend jaar zijn de plannen nog niet helemaal zeker maar naar alle waarschijnlijkheid zal Lotte opnieuw uitkomen in het de 65cc kleine wielen. Daar zal ze opnieuw van start gaan in het ONK en daar komt volgend jaar ook het EK cyclus bij.