• R v Dinther
  • R v Dinther

Manchezege voor Lotte van Drunen in het NK 50cc

SLIEDRECHT Lotte van Drunen van MX Team van Drunen heeft zaterdag in het Nederlands Kampioenschap 50cc van de MON in Groesbeek een manchezege weten te pakken. In de eerste manche kende Lotte tegenslag want in een gevecht om de tweede plaats schoot haar bougiedop eraf en kwam ze tot stilstand. Hierdoor kon ze een goed resultaat vergeten maar ze kwam ijzersterk terug in de tweede manche en wist na een mooi gevecht met de kopman de manche winnend af te sluiten.

Na lang op een standaard motor te hebben gereden, was Lotte toe aan iets anders waarmee ze de concurrentie bij kon houden. Weken lang werd er gezocht en getest en na een laatste test op vrijdagmiddag waren de motor en Lotte er klaar voor om de strijd met de concurrentie aan te gaan. In de training ging ze met een goed gevoel rond over het circuit en bereidde zich met vertrouwen voor op de eerste manche.

Geconcentreerd stond ze achter het starthek voor de eerste manche. Toen het hek viel, kwam ze redelijk goed weg en dook op een vierde plaats de eerste bocht in. Er werd gelijk een hoog tempo gereden maar Lotte kon dit goed aan en wist na een aantal ronden de derde plaats over te nemen. Vervolgens kwam ze aan het achterwiel van de tweede man. Net toen ze naast de tweede man zat, stopte haar motor ermee omdat de dop van de bougie los was geschoten. Gelukkig kon haar vader dit snel herstellen maar wel gingen hierbij vele plaatsen verloren waardoor een goed eindresultaat, waarop ze zo gehoopt had, er niet meer in zat.

Nadat ze de teleurstelling te boven was, begon ze aan de voorbereiding op de tweede manche. Ze was er op gebrand om een goed resultaat neer te zetten. Ze pakte een goede start en kwam op een tweede plaats door de eerste bocht. Ze kwam al snel aan het achterwiel van de kopman en begon de druk op de ketel te zetten om de koppositie over te nemen. Verschillende keren kwam ze er naast maar door het gas in een bocht langer open te houden, nam ze de leiding in de wedstrijd over. In de daaropvolgende ronde hield ze het tempo strak en slaagde erin om een gat te slaan. Het gejuich en de aanmoedigingen van de mensen langs de kant hielpen enorm mee en Lotte gaf de koppositie dan ook niet meer uit handen en won de manche.

Bram van Drunen was nog herstellende van een flinke valpartij van een week eerder in Markelo maar wilde toch heel graag in Groesbeek rijden. Hij kon nog niet voluit gaan en was aan het einde van de dag erg moe. Toch wist Bram er een mooie vierde plaats uit te halen. Deze week zal Bram zijn rust nemen zodat hij aanstaande zondag weer fit aan de start kan komen bij het Nederlands Kampioenschap Jeugd in Valkenswaard.