• RON RGP PHOTO
  • Picasa
  • Picasa

Manchezege voor Lotte van Drunen in het ONK 65cc in Heerde

SLIEDRECHT Lotte van Drunen van MX team van Drunen is in de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 65cc kleine wielen in Heerde tweede geworden. De dame uit Sliedrecht wist de eerste manche winnend af te sluiten en ook in de tweede manche reed ze aan de leiding. Echter toen ze tussen de achterblijvers kwam, verloor ze de koppositie en moest ze uiteindelijk genoegen nemen met een tweede plaats.

De omstandigheden waren goed en er wisten drieëntwintig rijders de weg naar het circuit te vinden. Lotte was fit en had zoals altijd weer zin de wedstrijddag. Tijdens de vrije training begon ze meteen fel en hierdoor miste ze op een paar seconden het 'tijdtraining'' bordje waardoor ze pas een ronde later haar tijd kon zetten. Dit werd een moeilijke opgave omdat het circuit per ronde zwaarder werd en Lotte hinder ondervond van het verkeer op de baan. Uiteindelijk bracht het Lotte toch nog een mooi tweede tijd waardoor ze een goede startplaats uit kon kiezen.

Bij het vallen van het starthek in de eerste manche was Lotte goed weg en begon in leidende positie aan de wedstrijd. Echter kreeg Lotte halverwege de eerste manche een dip waardoor ze het moeilijk vond om haar tempo vast te houden. Gelukkig herpakte ze zich op tijd en wist de manche toch winnend af te sluiten. Toen Lotte bij de camper kwam bleek ze toch niet helemaal lekker in haar vel te zitten en nam ze gedwongen even rust om zich op te laden voor de tweede manche.

Toen het starthek viel voor de tweede manche was Lotte niet als eerste weg en begon als tweede aan de wedstrijd. Na één ronde wist ze een succesvolle aanval te plaatsen en nam de eerste plaats over. Deze hield ze vast tot twee ronden voor het einde, Lotte kreeg het aan de stok met enkele achterblijvers en dit kostte haar de leiding. Hierdoor kwam ze als tweede onder de finishvlag door en werd ze ook tweede in de daguitslag. Na drie ONK wedstrijden staat Lotte op een gedeelde eerste plaats in de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap.

Uitslag ONK 65cc kleine wielen in Heerde:

1 Levin Schrik 95 Pnt

2 Lotte van Drunen 95 Pnt

3 Ray van Gelder 79 Pnt

4 Wessel van Wijk 71 Pnt

5 Piotr Kajrys 71 Pnt